Долна Митрополия: Занятие по тактическа подготовка

Pan.bg 08 ное 2019 | 15:17 views (332) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Практическо занятие по тактическа подготовка се проведе във ВВУБ „Георги Бенковски” със специализантите от курса за длъжностна квалификация „Младши сержант – първи модул”, на тема „Действия на взвода в специфична среда”.
Основната цел беше обучаемите да придобият необходимите практически знания и умения за взаимодействие в група, вземане на групово решение, съставяне на план за действие, както и да се повишат тяхната психическа и волева устойчивост и физическа натренираност. Методически ръководител на занятието бе майор Николай Николов.
Имитационната тренировка се проведе по зададена ситуация за залавяне и неутрализиране на лица от терористична групировка. За целта командването на взвода под ръководството на редник Велислав Аръков планира незабавно изпращане на два екипа да разузнаят, наблюдават и да докладват конкретното местоположение и общата численост на групировката. След обработка на разузнавателната информация взводът бе разделен на три тима – два щурмови отряда и един в резерв и усилване. Планираните действия се развиха в три фази. Щурмовите екипи проникнаха в сградата и извършиха неутрализиране и залавяне на членовете на групировката.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка