И банкери на рубежите в „Анево“

Pan.bg 16 ное 2019 | 14:36 views (628) commentaries(0)
img
Източник:"Armymedia.bg'';Автор Цончо Драгански

image

Демонстративна стрелба в чест на празника на Сухопътните войски

Представители на община Карлово, банкери, журналисти и офицери от запаса посетиха учебен център „Анево” край Карлово и стреляха с автомат, пистолет и картечницата на бойна машина „Хамър”. Проявата бе по повод 19 ноември – Деня на Сухопътните войски.
Гостите бяха посрещнати от командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков. Той им обясни, че идеята е те да се докоснат до това, което са гледали и което са наблюдавали отстрани. И им напомни, че трябва да се съобразяват с указанията на военнослужещите и да спазват строго мерките за безопасност на рубежите.
Организатор на демонстративната стрелба бе главният сержант на 61-ва бригада старшина Дамян Пеневски, подпомаган от главните сержанти на първи механизиран батальон старшина Владимир Смилянов и на щабния батальон старшина Стойчо Коларов. С тези стрелби продължаваме да сплотяваме връзките на бригадата с местните структури, с които работим много добре, отбеляза старшина Пеневски, който е на сегашната си длъжност от 2007 г. Завършил е Академията за главни сержанти на сухопътните войски на САЩ и е участвал в четири мисии зад граница.

Сред посетителите на полигона бе Стойо Карагенски – заместник-кмет на Карлово. Той спомена, че преди доста години е завършил Школата за запасни офицери в Плевен и през втората година на военната си служба е командвал танков взвод в мотострелковия полк в Крумовград.
Няма значимо събитие в Карлово, в което по някакъв начин 61-ва Стрямска бригада да не участва. И обратно, тогава когато има празници и чествания в бригадата, ние от общината винаги присъстваме, така както беше наскоро на ритуала Задушница на територията на бригадата, посочи Стойо Карагенски. Оказа се, че той е запознат обстойно с историята на военните формирования, които са били дислоцирани в Карлово през времето от 1904 г. досега. Ние спазваме и развиваме традициите на добрите връзки на обществеността с армията. Гордеем се с бригадата и нашето взаимодействие се обогатява през годините, каза още заместник-кметът на Карлово. И заключи, че
там, където има армия, по съвсем друг начин изглежда животът на самото населено място.

image

През всички центрове на стрелбата преминаха Стаменка Тодорова и Юлия Кълвачева от офис на банка
в Карлово. Бяхме поканени, дойдохме тук да уважим военнослужещите от бригадата, да ги видим с какво се занимават и как го правят, сподели Стаменка Тодорова. Тя уточни, че като ученичка е стреляла на провежданото тогава военно обучение. Даже на някои от стрелбите на „Анево” банкерката поиска и втори пълнител с патрони. Някои се пошегуваха, че е готова за военна служба в бригадата.

Друга служителка на банка – Анна Янкова, бе развълнувана от своята стрелба с картечница „Хамър”, след като свали мишена. Но за свалянето на лихвите от заемите не пророни и дума. :) :) :)

Стрелбите наблюдаваше главен инспектор Тоню Чалъмов – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Карлово. Той веднага забеляза появилия се дим в подножието на планината. Но вече беше задействан екипът с противопожарната кола.
Полковникът от запаса Стефан Райчинов – бивш началник на отделение „Логистика” в бригадата и служил в КСВ, предпочете да изпробва само картечницата на „Хамър”, тъй като с другите оръжия бе стрелял достатъчно през годините. На „Анево” бе и главният експерт на Военния клуб в Карлово подполковникът от запаса Веселин Ангелов.
Зад рубежите, на своя пост бе изпитаният през времето „боец” – БМП-1. Бойната машина и сега респектира, но вече изглежда уморена и чака да бъде сменена с друга, по-съвременна и модерна.

image

А наблизо, извън района на демонстрациите, вървяха поредните стрелби със ЗУ-23-2 на техническата батарея с командир капитан Тодор Лесев. Разчетите на сержантите Милен Марков и Павлин Гълъбов стреляха на 1200 м по вертолет едновременно с двете установки. Другата задача бе стрелба по приближаващ бронетранспортьор. Всяка установка водеше огън, който се преместваше последователно на 800, 500 и на 300 м.
Подобни демонстративни стрелби в чест на Празника на Сухопътните войски се състояха и на учебен център „Тюлбето” край Казанлък. Проведен бе Ден на отворени врати за ученици в районите на 61-ва бригада в Карлово и Казанлък.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка