Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев участва в конференция, посветена на географските информационни системи

Pan.bg 18 ное 2019 | 12:18 views (394) commentaries(0)
img armymedia.bg


„Министерството на отбраната и Българската армия са сред първите потребители на ГИС технологията в страната и се чувстваме част от това общество. Географските информационни системи (ГИС) се развиват в различни направления и ние също се стремим непрестанно да следваме най-новите тенденции.“ Това заяви днес, 13 ноември, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев в поздравление от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов към участниците в конференцията, посветена на 21-ви Световен ден на Географските информационни системи. Форумът се провежда в хотел „Балкан“, гр. София.

„Убеден съм, че използването на съвременни технологии е от ключово значение, както в сферата на отбраната и сигурността, така и във всички други направления“, категоричен бе генерал-лейтенант Илиев. Той отбеляза, че във Военно-географската служба, висшите военни училища и в много от военните формирования вече се използва модерен ГИС софтуер, който поддържа световните стандарти за създаване и обмен на данни и картографски продукти.

Провеждането на форума цели да представи новостите в геопространствените информационни системи, да предостави възможност за обмяна на опит и споделяне на виждания за внедряване на ГИС технологиите в България и тяхното ефективно използване за постигане на по-устойчиво развитие. В конференцията участват представители на множество държавни институции, международни гост-лектори, специалисти и експерти от различни сфери.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка