Редовно заседание на Съвместната комисия за сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ се проведе днес в МО

Pan.bg 20 ное 2019 | 17:17 views (605) commentaries(0)
img
Пресцентър МО

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на отбраната и съпредседател на Съвместната комисия по прилагане на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за сътрудничество в областта на отбраната (ССОО), откриха днес, 20 ноември, 20-то редовно заседание на комисията. Форумът се проведе в Министерството на отбраната.

От американска страна заседанието беше открито от заместник-ръководителя на дипломатическата мисия на САЩ в България Джъстин Фридман и ръководено от бригаден генерал Джесика Мейераан - съпредседател на Съвместната комисия и заместник-директор на дирекция „Партньорство, сътрудничество в сферата на сигурността и противоракетна отбрана“ в Командването на Силите на САЩ в Европа.

По време на разговорите бяха отчетени резултатите по прилагане на Споразумението в периода от предходното заседание на комисията, проведено на 17 януари 2019 г. в Щутгарт, Германия, до момента. Обсъдени бяха въпроси относно изграждането, използването и сигурността на съвместните съоръжения, както и планираните за следващата година съвместни българо-американски подготовки и учения. Събитието завърши с приемането на решения, свързани с бъдещото прилагане на ССОО.

В заседанието участваха още представители на Министерството на отбраната и Българската армия, Държавна агенция „Национална сигурност”, Министерството на околната среда и водите, Министерството на финансите и Министерството на труда и социалната политика. От американска страна участие взеха представители на Командването и на компонентните командвания на Силите на САЩ в Европа, Инженерния корпус на Сухопътните войски на САЩ в Европа, Офиса на аташето по отбрана, Офиса за военно сътрудничество и американското посолство у нас.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка