Началниците на отбраната от ЕС обсъдиха военните операции и мисии на Европейския съюз, сътрудничеството с НАТО и с държавите-партньори

Pan.bg 22 ное 2019 | 12:32 views (1234) commentaries(0)
img
Пресцентър МО

Военните операции и мисии на ЕС, сътрудничеството с НАТО и развитието на военните способности на съюза бяха сред основните теми на есенната сесия на Военния комитет на ЕС. В заседанията, които се проведоха на 20 и 21 ноември в Брюксел, участва началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Участниците във форума подчертаха необходимостта от продължаване на усилията по осигуряване на нужните ресурси за постигането на целите на операциите и мисиите по линия на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. Поставен беше акцент върху засилването на сътрудничеството и взаимната помощ с международните организации и партньори като ООН, НАТО и Африканския съюз, с цел синхронизиране на действията на терен.

Началниците на отбраната потвърдиха своята ангажираност към процесите по планиране и развитие на военните способности на ЕС за постигане нивото на амбиция на съюза. Те приветстваха съвместните усилия на Алианса и ЕС по изграждане на капацитет и устойчивост на партньорите от Западните Балкани, което да доведе до постигането на стабилност в региона. Участниците се обединиха, че трябва да продължи работата по дигитализацията и внедряването на изкуствен интелект в отбраната.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка