RAFAEL ще участва активно в модернизацията на българските въоръжени сили

Pan.bg 02 дек 2019 | 15:30 views (700) commentaries(2)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "НАТОиБългария"
www.RAFAEL.co.il

Израелската държавна компания си партнира с един от четиримата финалисти в търга на българското Министерство на отбраната за доставката на 150 нови бронирани машини

На 29 ноември, 2019 г. RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd., която е 100% собственост на израелското правителство и е сред водещите в света в отбранителната индустрия, възнамерява да участва активно в процеса на модернизация на Българската армия, в това число в проекта за доставката на 150 нови колесни бронирани машини за превъоръжаването на Сухопътни войски.

RAFAEL планира също да работи съвместно с български компании и доверени партньори с цел разработването на нови проекти в областта на отбранителната индустрия и насърчаване на местното производство и трансфера на технологии и знание към България.

RAFAEL вече си партнира с една от четирите компании-доставчици, одобрени от българското Министерство на отбраната за участие в търга за доставката на новите бойни машини за българската пехота. RAFAEL ще участва в процедурата като ключов поддоставчик.

RAFAEL е глобален лидер в производството на широк набор от решения за нуждите на сухопътните въоръжени сили, сред които уникалните в своя клас хибридни оръжейни системи SAMSON, противотанковите ракети SPIKE, защитни системи, комуникационно-информационните решения BNET, системи за противовъздушна и противоракетна отбрана и други. RAFAEL е един от основните стратегически доставчици на Израелските отбранителни сили и важен глобален партньор в отбраната и сигурността на редица държави по света, много от които членове на ЕС и НАТО, включително страни от Централна и Югоизточна Европа. Компанията осигурява различни решения и продукти от сферата на отбраната, сигурността, включително киберсигурността, които намират приложение във военновъздушните, сухопътните, военноморските и космическите операции.

“Стратегическото сътрудничество, което сме разработили специално във връзка с плана на България да модернизира въоръжените си сили, е чудесна възможност за страната да превъоръжи пехотата си с модерни технологии,” коментира Моше Елазар, вицепрезидент и директор “Сухопътни и военноморски сили” на RAFAEL. “Нещо повече, това стратегическо партньорство предоставя конкретни ползи и нови възможности в подкрепа на българската икономика и индустрия, в това число ще създаде нов експортен потенциал. Допълнително, решенията, които RAFAEL е в състояние да достави на българските въоръжени сили далеч надхвърлят обхвата на проекта за бойните
машини и покриват целия спектър от стратегически решения за нуждите на отбраната и сигурността, от които се нуждае всяка една модерна армия днес,” допълни Елазар.

RAFAEL има дългогодишен опит в разработването на програми за трансфер на производство в глобален мащаб. Компанията е реализирала съвместно такива проекти с над 50 компании от САЩ, Индия, Великобритания, Канада, Румъния, Германия, Испания, Италия, Полша и други.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  САМО НАПРЕД 02 дек 2019, 21:40
   
  5
   
  1

  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ
  ционистите- $ащ,израел,англия.....!!!

  АДОЛФ БЕШЕ ПРАВ ЗА евреите,комунистите,мангалите и педалите!!!

 2. #2
  THUNDER 02 дек 2019, 22:28
   
  4
   
  0

  Моше, още си чакаме лиценза за производство на безпилотни летателни апарати.

  ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии с израелската компания Aeronautics Group, на базата на който ще започне производство на безпилотни летателни апарати (дронове), съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

  До тук произведените дронове са като ремонтираните хеликоптери Ми 24 от Израел, Зеро...

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка