Warning: getimagesize(https://www.mod.bg/bg/fn/uploads/BMP-1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Успешни изпитанията на модернизирана бойна машина на пехотата

Pan.bg 11 дек 2019 | 19:57 views (1089) commentaries(5)
img mod.bg


Модернизирана бойна машина на пехотата БМП-2М, създадена на базата на БМП-1 руско производство, бе представена на Централния армейски полигон „Змееево“ днес, 11 декември 2019 г. Изпитанията наблюдава заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков.

„Изпитанията на модернизираната бойна машина на пехотата (БМП) минаха успешно. Бяха поразени целите на близка и далечна дистанция. Предстои да бъде направен анализ от експертите в Сухопътните войски и ако се потвърди необходимостта от демонстрираните нови способности на модернизираната БМП ще се премине към процедура по доставка в съответствие със законодателството“, коментира заместник-министър Величков след направените изпитания. Той отбеляза, че е необходимо българската отбранително-технологична индустриална база да се развива с темпо, което да догонва повишените изисквания на Българската армия. „Всеки лев, вложен за развитието на българската икономика е добре вложена инвестиция. Добре би било доставката на ново въоръжение да е съпроводено с индустриално сътрудничество с български партньор, а още по-добре, когато самата разработка е на българска компания в сътрудничество с военно-ремонтните заводи на ТЕРЕМ“, посочи заместник-министър Величков и допълни, че това дава сигурност на доставките при изпълнение на възстановителни и ремонтни дейности.

Демонстрираната днес модернизация се състои в монтажа на нов купол с 30-мм оръдие, ПТУРС и 7,62-мм картечница. Куполът е двойно брониран по съвременна технология. Оръдието е стабилизирано по време на движение. Бойният модул разполага с оптико-телевизионна система и видеомонитор. Корпусът на базовата машина е снабден с допълнителни люкове за десанта.

Предложението за модернизацията е на българската фирма „Металика –АБ“ ЕООД, а монтажът на бойния модул и неговата адаптация към наличната БМП-1 са извършени от „Терем-Ивайло ЕООД, Велико Търново“. Благодарение на това БМП-2М е получила нови, по-високи бойни способности.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  volxov5 11 дек 2019, 20:55
   
  1
   
  1

  Успешни изпитанията на модернизирана бойна машина на пехотата

  Да я видиме ,клипче нямате нали ?  Украйнците или урките ,чеб за зеле не стават,ние сме се хванали с тях !!!!

  Готовую машину-прототип представили на военно-технической выставке «Зброя та безпека-2018» в Киеве. БМП-М1С

  что несколько лет назад Украина предложила проект БМП-1УД

  модернизация се състои в монтажа на нов купол

  Штатная башня с пушечно-пулеметным и ракетным вооружением удаляется, и вместо нее на крыше корпуса монтируется боевой модуль «Стилет».

  На правом борту башни «Стилет» устанавливается качающаяся пусковая установка с креплениями для пары транспортно-пусковых контейнеров противотанковых ракет «Бар’єр». По данным разработчика, комплекс «Барьер» способен поражать цели на дальностях до 5 км. Тандемная кумулятивная боевая часть обеспечивает пробитие 800 мм брони за динамической защитой. Наведение осуществляется по лучу лазера.

  На задней стенке башни располагаются опоры с несколькими дымовыми гранатометами, направленными в переднюю полусферу.

  https://topwar.ru/148239-proekt-modernizacii-boevoj-mashiny-pehoty-bmp-m1s-ukraina.html

 2. #2
  volxov5 11 дек 2019, 21:24
   
  1
   
  0

  Модернизация на корпуса няма,където стоят и чакат ``Mото стрелковаците``

  Специално за страните от ВД,2 Държави предложиха тоз комплект !!!!

  BVP-M2 SKCZ  Защита на хората и агрегатите до степен ...на отанЧо

  Слушайте Радио Москва !!!!!

  Това не е като !?!?!?!?

  Успешни изпитанията на модернизирана......

 3. #3
  Обектив 11 дек 2019, 21:57
   
  1
   
  2

  Може и да е модернизация спрямо нивото от което тръгваме, но това е далеч под нивото, което ни е нужно. Да бяхме се каращисали с чехите и техният "Чакал" щеше да е много по-удачно.

 4. #4
  volxov5 11 дек 2019, 22:31
   
  0
   
  0

  Може и да е модернизация спрямо нивото от което тръгваме

  Означа ви ли ,че дипломите от начално ,средно и други училища ги хвърляме на боклука?????

  Аз съм вънка от таз система.
  Имам си кола,дрехи,работа и пари,с мой 2 леви ръце и си почивам,
  Не смятам десните ръце!!!!

  p.с
  Не искам,някой да ми плаче на раменете!!!!!
  Таз година се видях с взвода 2 ти ...
  Дай Боже ,догодина с випуска
  Да се видиме,какви сме магарета!!!>>>????

  p.s

  бяхме се каращисали

  Нещо като карандаш

 5. #5
  sshr 12 дек 2019, 02:25
   
  5
   
  3

  Кого залъгваме? Прави се опит (меко казано несполучлив) за модернизация на една машина, която като концепция е остаряла още миналия век. Самите руснаци спряха да модернизират БМП 1 и продължиха с развитието на БМП 2, БМП 3 и вече по новите модели като БМП Курганец и колесната БМП Бумеранг. А и наименованието на нашата БМП 2М е подвежащо - тя няма нищо общо с руската БМП 2, която също вече остаряла. Каквато и купола да и сложат, отдолу остава остаряло шаси, което е слабо бронирано със слаб двигател и ненадеждна скоростна кутия, отвътре много тясно и крайно неудобно за превозваните пехотинци, които са оборудвани със съвременни индивидуални средства за балистична защита. Трябва по скоро да се вземат мерки за превъоръжаване на Българската армия с наистина нови образци БМП, отговарящи на всички съвременни изисквания и да се спрат никому ненужните и безплодни опити да се модернизира техника, която е изчерпала своите възможности преди повече от 30 години.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка