В 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе анализ на подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2019 година

Pan.bg 14 яну 2020 | 11:31 views (456) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg'';https://landforce.armf.bg/

На 13 януари 2020 г., във Военен клуб – Карлово се проведе „Анализ на подготовката на командирите, щабовете и формированията от 61 мбр през 2019 г.”. В него участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главни сержанти на формирования от състава на бригадата.

В своето експозе бригаден генерал Дешков представи задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2019 година и благодари на личния състав за постигнатите резултати. След това обърна внимание на основните предизвикателства и приоритизирането на задачите пред формированията от бригадата през 2020 година, като подчерта, че венецът на подготовката на формированията от бригадата ще е бригадното тактическо учение „BALKAN WALL – 20” през месец октомври на УП „Корен”.

Заместник-командирът на бригадата полковник Мирослав Костадинов от своя страна направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината и допуснатите от военнослужещи на бригадата инциденти през учебната 2019 г., като ги разгледа и съпостави с тези от 2018 г. Той отчете положителен ръст в състоянието на войсковия ред и дисциплината, а също и намаляване на инцидентите в бригадата през 2019 г. в сравнение с тези от 2018 г.

В указанията си относно организиране на задачите за 2020 г. бригаден генерал Дешков обърна внимание на основни насоки – поддържане, развитие и придобиване на нови отбранителни способности, постоянна бойна готовност, повишаване нивото на оперативна съвместимост на щабовете и боеготовността на формированията.

В изказването си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Попов заяви, че очаква 2020 г. да бъде също толкова динамична, колкото и 2019 г. и призова личния състав от 61-ва механизирана бригада да продължи да изпълнява с ентусиазъм и всеотдайност поставените задачи, като усилията на всички да бъдат насочени към поддържане нивото на подготовка и повишаване мотивацията на личния състав, въпреки новите предизвикателства.

В заключение генерал-майор Попов изрази своята благодарност към командирите, щабовете и формированията от бригадата за високата мотивация, положените усилия и постигнатите резултати през 2019 г., като пожела новата 2020 година да бъде още по-успешна и изпълнена
с удовлетвореност и позитивизъм.

* * *

През изминалата седмица анализи бяха проведени в 101-ви алпийски полк, 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, 59 батальон за ЯХБЗ и Е, Центъра за подготовка на специалисти, 1-ви разузнавателен батальон, База за съхранение на въоръжение и техника и подготовка на резервисти, 78-ми батальон за осигуряване, Ремонтна база за въоръжение и техника и учебен полигон „Корен“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка