Във формированията на Сухопътни войски се провеждат годишните анализи

Pan.bg 20 яну 2020 | 11:27 views (277) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com"


Командирът генерал-майор Михаил Попов заяви, че очаква 2020 г. да бъде също толкова динамична, колкото изминалата.


13 януари 2020 г., Военен клуб – Карлово. В провеждането на „Анализ на подготовката на командирите, щабовете и формированията от 61 мбр през 2019 г.” участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главни сержанти на формирования от състава на бригадата. (Информациите са от КСВ)

В своето експозе бригаден генерал Дешков представи задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2019 година и благодари на личния състав за постигнатите резултати. След това обърна внимание на основните предизвикателства и приоритизирането на задачите пред формированията от бригадата през 2020 година, като подчерта, че венецът на подготовката на формированията от бригадата ще е бригадното тактическо учение „BALKAN WALL - 20” през месец октомври на УП „Корен”.

Заместник-командирът на бригадата полковник Мирослав Костадинов от своя страна направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината и допуснатите от военнослужещи на бригадата инциденти през учебната 2019 г., като ги разгледа и съпостави с тези от 2018 г. Той отчете положителен ръст в състоянието на войсковия ред и дисциплината, а също и намаляване на инцидентите в бригадата през 2019 г. в сравнение с тези от 2018 г.

В указанията си, относно организиране на задачите за 2020 г., бригаден генерал Дешков обърна внимание на основни насоки - поддържане, развитие и придобиване на нови отбранителни способности, постоянна бойна готовност, повишаване нивото на оперативна съвместимост на щабовете и боеготовността на формированията.

В изказването си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Попов заяви, че очаква 2020 г. да бъде също толкова динамична, колкото и 2019 г. и призова личния състав от 61-ва механизирана бригада да продължи да изпълнява с ентусиазъм и всеотдайност поставените задачи, като усилията на всички да бъдат насочени към поддържане нивото на подготовка и повишаване мотивацията на личния състав, въпреки новите предизвикателства.

В заключение генерал-майор Попов изрази своята благодарност към командирите, щабовете и формированията от бригадата за високата мотивация, положените усилия
и постигнатите резултати през 2019 г., като пожела новата 2020 година да бъде още по-успешна и изпълнена с удовлетвореност и позитивизъм.

15 януари 2020 г., Военен клуб – Стара Загора. В проведения „Анализ на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от 2-ра мбр за учебната 2019 година“ участва командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Анализът започна с експозе на командира на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов, който представи най-важните направления в дейността през 2019 година по трите мисии на БА и акцентира върху бойната готовност, бойната подготовка, логистичното осигуряване и състоянието на учебно-материалната база, както и войсковия ред и дисциплината. Той благодари на личния състав за положените усилия и постигнатите резултати и насочи вниманието на аудиторията към основните приоритети, отговорности и предизвикателства през 2020 година.

След докладите на заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников, началникът на щаба полковник Емил Симеонов, заместник –командира по логистичното осигуряване полковник Тодор Манчев и докладите на командирите на формирования от състава на бригадата бригаден генерал Шопов благодари още веднъж на личния състав за положените усилия, труд, старание и професионализъм при изпълнението на поставените задачи и с увереност заяви: „Убеден съм, че и през новата 2020 г. ще продължим да изпълняваме по достоен начин с решителност и чест воинския си дълг”.

От своя страна командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов заяви, че тази година се очаква да бъде също толкова динамична, колкото и предишната и изрази своята благодарност към личния състав за положените усилия и професионализъм през 2019г.

15 януари 2020 г., Плевен. На анализа в Единния център за начална подготовка присъства началникът на щаба на СВ бригаден генерал Николай Караиванов.

В своето експозе командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов представи задачите и мероприятията, изпълнени от по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2019 година и благодари на личния състав за постигнатите резултати.

От своя страна бригаден генерал Николай Караиванов изрази своята увереност, че личният състав на формированието ще положи всички усилия за да бъде тя още по-успешна и изпълнена с удовлетвореност и позитивизъм.

16 януари 2020 г., Асеновград. „От името на командването на Сухопътните войски пожелавам на всички военнослужещи и цивилни служители от 4-ти артилерийски полк успешна и спорна 2020-та година. Благодаря за положените през годината усилия и старание“ каза днес, 16 януари, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, който присъства на анализа на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от полка за 2019 година.

Командирът на формированието полковник Лъчезар Мишев представи резултатите от дейността на военнослужещите през изминалата година. „Усилията, приоритетите и задачите, стоящи за изпълнение пред личния състав, бяха насочни към изпълнение на трите мисии - „Отбрана”, „Принос към националната сигурност в мирно време” и „Подкрепа на международния мир и сигурност”. Проведените учения, тренировки и бойни стрелби показват, че формированията на полка са способни да изпълняват заповяданите задачи” - каза той в своето експозе.

Той изтъкна доброто взаимодействие на полка с представителите на местната власт, Българската православна църква и военно-патриотичните съюзи в Асеновград. Накрая на анализа бяха очертани и направленията за работа и задачите, стоящи за изпълнение пред личния състав за 2020 година.

„Бъдете все така отговорни. Бъдете все такива добри специалисти и професионалисти, каквито бяхте през изминалата година. Вие изпращате една добра и успешна година. Имате пълното право да бъдете удовлетворени от това, което сте постигнали. Лично аз имах възможността да бъда на всички ваши полеви лагерни обучения и бойни стрелби, както на полигон Корен, така и на полигон Шабла. Вие успяхте да възстановите вашата полева подготовка и натренираност, като с всяко изминало занятие ставахте все по-добри…Не трябва да допускате едни и същи слабости по време на ученията. Затова се наричат така – учения. Умните армии винаги се учат от грешките си и обръщат огромно внимание на поуките от практиката”, отбеляза в заключение бригаден генерал Цолов.

***

От началото на годината анализи бяха проведени още в 101-ви алпийски полк, 110-ти логистичен полк, 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, 59 батальон за ЯХБЗ и Е, Центъра за подготовка на специалисти, 1-ви разузнавателен батальон, База за съхранение на въоръжение и техника и подготовка на резервисти, 78-ми батальон за осигуряване, Ремонтна база за въоръжение и техника и учебен полигон „Корен“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker