СОСЗР-Кюстендил, приема нови членове, расте авторитетът му

Pan.bg 24 яну 2020 | 09:36 views (171) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Автор:Даниела Стоименова

Общинската организация „13-ти пехотен Рилски полк” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Кюстендил проведе редовното си годишно отчетно събрание. В клуба на резервистите се събраха всички делегати, избрани по-рано на годишните отчетни събрания на дружествата и клубовете.

Гост на събранието бе зам.-кметът на Кюстендил Светослав Василев. Тук бяха почетният председател на Областната организация на СОСЗР-Кюстендил полковник от запаса Йордан Шишков и настоящият капитан от запаса Ясен Ангелов.

Председателят на Общинската организация подполковник от запаса Валентин Николчев направи отчет на дейността през изминалата 2019-та година. „Общинският съвет, дружествата и клубовете организираха и проведоха по график годишните си отчетни събрания, съгласно Указанията на Централния съвет на СОСЗР. Новоприетите членове в организацията са 9. Клуб „Сигурност” се трансформира в дружество „Раковски” с клубове по интереси. Клуб „В. Ваклинов” се възползва от правото си заложено в чл. 24 ал. 3 и вече е със статут на общинска организация, но в състава на Кюстендилската общинска организация”, акцентира Валентин Николчев.

Той посочи и ролята на всяко дружество и клуб в дейността на организацията през изминалата година. Клуб „Граничар” с председател Сашо Кръстев води богат организационен и културен живот, като обхваща над 100 членове. Клуб „Родолюбие” е със съществен принос в живота на с. Горановци, а дамският състав на клуб „Румена Войвода”, както винаги са старателни и отговорни към своите задачи.

Към читалище „Владимир Заимов” има вече изграден клуб „Традиция”, който през м. януари организира интересна изложба с оръжейна експозиция в града.

„Проблем, който се наблюдава през последните години е намаляването на числеността на организацията по биологични причини, което е незбежно. Затова трябва да се работи по привличането на нови млади членове и симпатизанти”, заяви Николчев.

През годината Общинската организация отбеляза интересни прояви с военно-патриотична насоченост - чествания на забележителни годишнини и дати от историята, изграждане и поддържане на паметниците на загиналите във войните, посещения на исторически места, свързани с българската бойна слава.

„През миналата година обърнахме по-голямо внимание на социалната дейност в организацията. Това е резултат от насоките на 9-тия конгрес на СОСЗР и новото отношение на Министерството на отбраната към Съюза”, допълни Валентин Николчев.

В изказванията на делегатите на събранието пролича загриженост за застаряването на членската маса в организацията и социалната дейност. Апелира се
за привличането на нови членове, напускащи системата на МВР и Министерството на отбраната, на потомци и симпатизанти на СОСЗР. Има какво още да се желае по родолюбивата и военно-патриотичната дейност, свързана с учениците и младежта.

Областната конференция на СОСЗР е насрочена за месец март.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker