Пехотата отчете ръст на подготовката

Pan.bg 25 яну 2020 | 13:17 views (272) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор Венцислав Жеков

Сухопътни войски проведоха годишния си анализ за 2019 г.

Сухопътни войски (СВ) проведоха анализа си на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования през учебната 2019 г. „С усилията, старанието и професионализма на всеки един от състава на СВ успяхме да поддържаме ръста на подготовка на щабовете и военните формирования за изпълнение на задачи по трите мисии на въоръжените сили. Основните планирани мероприятия по подготовката през годината бяха изпълнени. Това каза в изказването си командирът на СВ генерал-майор Михаил Попов. Той подчерта, че въпреки трудностите, резултатите, които отчитат, са положителни и това му даде повод да смята годината за успешна.

С този анализ военнослужещите от СВ не просто оцениха степента на изпълнение на поставените задачи, но и си поставиха за цел да изследват факторите, влияещи на дейността, както и да разкрият същинските причини, които са довели и до успехите, и до недостатъците.
„Макар и в условията на висок некомплект, подготовката в СВ се провеждаше за поддържане и развитие на съществуващите отбранителни способности, необходими за изпълнение на задачите по трите мисии на Въоръжените сили, като основните усилия бяха насочени по мисия „Отбрана“, подчерта генерал-майор Попов.
Той акцентира и върху съвместната подготовка като един от приоритетите на СВ през годината. Стана ясно, че участието в международни учения и подготовки в чужбина се е затвърдило като ефективна форма за обучение на военнослужещите.
Подготовката на декларираните формирования през изминалата година е била извършена в съответствие с поетите ангажименти. Една от основните задачи и през 2019 г. е била подготовката на формированията за изпълнение на задачи по мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност“, отчете командирът на СВ и подчерта приноса на формированията на войските при изпълнението на задачите по третата мисия „Принос към националната сигурност в мирно време“.
Генерал-майор Попов очерта аналитично приоритетните направления в дейността на Сухопътни войски през 2019 г. Участниците в анализа бяха запознати и със състоянието на войсковия ред и дисциплината във формированията за изминалата година.
В края на анализа командирът на СВ очерта основните направления за работа през настоящата 2020 г. и награди призьорите в крайното класиране от проведените състезания и турнири между формированията от СВ. Първо място зае в.ф. 22220 – Сливен, на второ място
остана 61-ва мбр – Карлово, и на трето – в.ф. 28880 – Белене.
На анализа на СВ присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, ръководството на СВ и командирите на всички военни формирования от състава на войските.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker