BAE Systems Bofors започна тестове на HX2 Archer

Pan.bg 25 яну 2020 | 13:36 views (407) commentaries(2)
img
pan.bg
Шведската артилерийска система Bofors Archer с калибър 155 mm/52 произведена от компанията BAE Systems, интегрирана върху германската платформа RMMV HX2 (8×8) от фирмата Rheinmetall MAN Military Vehicles, е подложена на първоначални огневи изпитания в изпитателния център Bofors в Карлског (Швеция). Известно е,че тази система е предвидена основно за експорт. За да отговори на потенциалните експортни изисквания на бъдещите клиенти, BAE Systems Bofors е интегрирала самоходните оръдия специално на този тип камиони. „Базирайки Archer на платформата Rheinmetall MAN Military HX2 8 × 8, ние ще предложим самоходни оръдия с по-широк пазарен потенциал за експорт“, заяви Улф Айнфорс, директор на „Маркетинг и продажби“ на BAE Systems Bofors. Далечината на стрелбата е до 30 km (конвенционален фугасен снаряд), 40 km (снаряд с повишено разстояние на стрелбата), 40 km (снаряд за поразяване отгоре) и 50 km (M982 Excalibur). Всички тези боеприпаси са квалифицирани за самоходни оръдия.
Л. Дойчинов
Според информация от https://www.janes.com/article
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Ghost_ 25 яну 2020, 15:03
   
  0
   
  0

  Интересно, ще може ли тази гаубица да използва и Vulcano амунициите, освен Excalibur?
  Поне според брошурата на Vulcano, те са подходящи за всички 155 мм/52 оръдия.

  Ако да, то тогава ще се постигне двойно повишаване на дистанцията на стрелба (до 80 км) при запазване възможността за стрелба с управляеми боеприпаси.

 2. #2
  THUNDER 25 яну 2020, 22:57
   
  0
   
  0

  Това е много добър инженерен дизайн. Високо оценен от шведите. Постигат се някой според мен важни предимства.

  Разполагайки така артилерийската система, цялата сила от отката се предава директно към земята. Докато при традиционната система на разполагане, енергията трябва да се поеме от окачването на шасито.

  Самата артилерия има нисък център на тежестта. От клипа по.долу ще видите колко е високо е шасито и същевременно колко е ниска цялата система. Позволява висока проходимост и преход през гора.

  Има един клип, как шведите ги прекарват през дървосекачни пътища, минават точно под клоните на дърветата. В разгърната позиция, дори при нисък лес остава под короните на дърветата.

  В комбинация с автономен режим на управление, шведските системи за 3д топология на терена и метеорологични данни в реално време, захват на цели през дрон е просто страхотна система.

  По отношение на тези, манчето е хубаво, ма как ще го прекарват из горите не мие ясно.Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker