Бойци от Плевен тренират в Германия със зилове и хъмвита

Pan.bg 25 яну 2020 | 14:10 views (527) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Военнослужещите участват в ротационната подготовка Combined Resolve XIII

Съвместната ротационна подготовка Combined Resolve XIII се провежда от 17 януари до 5 февруари 2020 г. на полигона на Многонационалния център за съвместна подготовка на СВ на САЩ в Европа в Хоенфелс – Германия, с участие на бойна техника и военнослужещи от състава на Единния център за начална подготовка – Плевен, съобщиха от Сухопътните войски.
В ротационната подготовка са включени курсове за обучение на специалисти и инструктори – от 20 до 23 януари, и полево учение Force on Force – от 24 януари до 2 февруари. Накрая – на 3 февруари, ще бъде проведен разбор на подготовката на ниво рота и на 4 февруари – на ниво батальон.
Техниката, участваща в подготовката, е в състав 10 броя БМП-23, Зил 131-ПРС-АТ и Зил 131-АГЗ. Старши на съпровождащата група на техниката е капитан Таско Симеонов от в. ф. 42800 – Плевен.
От българска страна в Combined Resolve XIII участват 90 военнослужещи от ЕЦНП – Плевен, които са от състава на 1-ва механизирана рота от 1-8 CAV US BN с командир капитан Евгени Петров от в. ф. 42800 – Плевен.
Старши национален представител е майор Велин Кехайов – заместник-командир на в. ф. 42800 – Плевен.
На 20 януари се състоя занятие с българските военнослужещи за даване на допуск за управление на автомобили HMMWV („Хъмви” – б. р.) и LMTV (тактическо превозно средство за хора и товари – б. р.).
Беше проведена и опознавателна обиколка на полигона под ръководството на инструктори от тренировъчната база JMRC, с участието на командирите на роти от 1-8 CAV US BN, в състава на който е и българската механизирана рота.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker