СОСЗР-Лозенец, ще води огнева подготовка

Pan.bg 28 яну 2020 | 10:31 views (229) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

Сплотената организация на СОСЗР в столичния район „Лозенец“ отсега мисли за достойно представяне на Третия национален събор на запасното войнство, който ще се проведе през септември край Ямбол. На първо време предстои теоретична, а по-късно практическа, подготовка за традиционните състезания по стрелба с пистолет „Макаров“ на събора. Това е една от задачите, които бяха очертани на годишното отчетно събрание от председателя подполковник от запаса Динко Димитров.

Организацията, която прави впечатление с ниската си средна възраст, увеличава своя състав и набира скорост. В това се увериха председателят на ЦС на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков и председателят на Столичната организация на Съюза бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов. Самото събрание се проведе в приятна и уютна обстановка, както забеляза ген. Стефанов, което се дължеше най-вече на дамския състав. Впрочем модерният стил на работа е част от физиономията на организацията. Провеждаме и изнесни заседания, например в Модерен театър, казва подп. Димитров.

На членовете СОСЗР-Лозенец, се падна привилегията първи да научат от ген. Стойков, че вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е приел да бъде патрон и на Третия национален събор на запасното войнство. Правим всичко възможно запасните да придобиват повече права, особено в сферата на медицинското обслужване и почивното дело, каза ген. Стефанов. Погледите в това отношение са обърнати към набралия скорост проект на закон за запасното войнство. През следващия месец събранието ще бъде посветено на делото на Апостола на свободата Васил Левски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker