АрмияInform: Украйна разчита на доставки на оръжие от западните страни

Pan.bg 14 фев 2020 | 12:52 views (171) commentaries(0)
img
През 2025 г. делът на новите и модернизирани оръжия във въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да варира от 10% до 35%, а през 2030 г. - 17-60%, заяви представителят на департамента на военно-техническата политика, развитието на въоръжението и военната техника в Министерството на отбраната на Украйна полковник Владислав Шостак, съобщава военната информационна агенция ArmyInform.
Според него съответните експерти направиха няколко варианта за съответните изчисления, като взеха предвид планираните разходи от държавния бюджет. Възможностите на украинския комплекс на отбранителната индустрия също бяха взети под внимание. Годишната необходимост от ракетно оръжие представлява 95 единици, с възможност за производство на 33 единици. Необходимостта от артилерия - 160 единици, с възможност за производство на 70 единици, модернизация на самолети - 15/10, производство на нови модели бронирани машини - 200/70, модернизация на бронираната техника - 330/170.
Според Шостак са изчислени само три варианта в зависимост от увеличението на годишното финансиране през следващите десет години - с 2 милиарда гривни, с 5-6 милиарда и 50 милиарда (съответно 81,7 млн., 204-245 млн. и 2 млрд. US$). Шостак отбеляза също, че Украйна разчита и на доставките на оръжие от западните страни.


АрмияInform
Снимка: © АрмияInform
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker