Military.com: „Автомати и ракети от ново поколение. За какво ще бъде похарчен бюджетът на американската армия?“

Pan.bg 14 фев 2020 | 15:33 views (270) commentaries(0)
img
Американската армия публикува прогнозния си бюджет за отбрана за 2021 г. - той ще възлиза на 178 млрд. US$. Планира се войската да бъде увеличена с около 1000 души, а приоритетите ще бъдат ракети с голям обсег и автомати от ново поколение и системи, насочени към подобряване на ефективността на войник в битка, пише military.com.
Финансирането на армията бележи спад с 4 млрд. US$ в сравнение с предходната фискална година. От предоставените пари 62,5 милиарда ще бъдат изразходвани за военнослужещите, включително 45,1 милиарда за тези от първа линия, което е с 2,4 милиарда повече в сравнение с миналата година.
Въпреки значително увеличение, армията ще нарасне само с 900 души, плюс 100 души за новосъздадените космически сили на САЩ. До края на фискалната година армията ще достигне 485 000 души.
Националната гвардия на САЩ ще получи 8,8 млрд. US$ за 336 500 души, армейският резерв - 5,1 милиарда за 189 800 души.
Значителна част от финансите ще бъдат използвани за увеличаване на ефикасността на войниците на бойното поле. И така, 111,2 млн. US$ бяха отпуснати за нови системи за стрелково оръжие (Squad Weapon Next Generation) под патрон 6,8 mm - те трябва да заменят както карабината M4, така и леката картечница M249 в армията.За да се повиши ефективността на огъня, 906 млн. US$ са отделени за „интелигентни“ очила IVAS, на базата на разработката от Microsoft, която позволява на войника да се ориентира много по-добре на бойното поле. Значително - с 500 млн. US$ - увеличават разходите за ракетно оръжие (3,5 милиарда в сравнение с 3 милиарда година по-рано). Само за разработки в областта на хиперзвуковите ракети бяха отделени 800 млн. US$.


Military.com
Снимка: © military.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker