Руски военен експерт оценява шансовете на Русия срещу НАТО

Pan.bg 22 фев 2020 | 20:08 views (836) commentaries(1)
img
pan.bg
Военният експерт Константин Сивков, който има докторска степен по военните науки, разглежда възможното развитие на събитията в случай на възникването на локален конфликт между Русия и НАТО. Той смята, че успех всяка от страните може да постигне само чрез завоюване на превъзходство във въздуха. Той излага мислите си в изданието „Военно-промышленный курьер“. Сивков смята, че успешното провеждане на сухопътни и военноморски военни операции е невъзможно без авиационна поддръжка. Въпреки че Русия има мощни военновъздушни сили, те не са в състояние да устоят на самолетите на НАТО. Броят на руските самолети е значително по-нисък от ВВС на САЩ. Освен това военноморската авиация на САЩ може да окаже съществена помощ на военновъздушните сили. В Русия много по-малко внимание се обръща на този вид войски. Сивков твърди, че САЩ превъзхожда Русия по този фактор около три пъти. И ако се вземе предвид и авиацията на Япония и на европейските съюзници на САЩ в НАТО, тогава вероятният противник ще получи четирикратно превъзходство. От друга страна, експертът отбелязва, че Руската федерация разполага със значителен брой от най-новите самолети, което не може да се каже за авиацията на НАТО.
Л. Дойчинов
По информация на https://topcor.ru
Колаж: https://www.dreamstime.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 23 фев 2020, 08:17
   
  0
   
  0

  Уважавам Сивков, той прави доста добри гео-политически анализи, но тука интерпретацията е малко изкривена.

  Първо, това е само едно "сравнение на хартия"!
  Второ, Русия има отбранителна доктрина, докато САЩ/Натото нападателна.
  Трето: Имайки в предвид това, то авиацията на Русия е предвидена повече за отбрана, отколкото за нападение.
  Значи руската авиация ще се отбранява на руска територия или близко до Русия и не е взето под внимания в този случай и мощното руско ПВО!
  Четвърто: Ако се стигне до такава война, то не може да се сравняват само отделни оръжия, като пределящ фактор! Русия например е много силна в ракетните оръжия. Нека си имат хиляди самолети Натото, то при сериозна война, всичките им летища в Европа ще бъдат унищожени с руски ракети. А американските самолети едва ли ще преминат незабелязани през руските радари и ПВО? Руският флот и авиацията няма да позволи на американските авионосци да се приближат на работно разстояние до Русия. Е, как тогава ще си използват самолетите? Остават само стратегическите бомбардировачи и тези, които са стационирани в Европа? Военните им бази в Британия и Германия? Но летищата и хангарите им там, ще бъдат едини от първите цели на руските ракети "Калибър", "Кинжал", "Циркон"...

  И е много близко до акъла, че ако се започне такава война, то много зле ще свърши, както за Русия, така и за всичките натовски страни! Този път и САЩ ще имат огромни загуби. Не напразно те си казват, че единствената страна в света, която може да унищожи САЩ, е Русия.
  Войната ще ги увлече и рано или късно ще се включат и ядрените триади на САЩ и Русия. Американците вече правят учения за такава ядрена война, което е тревожно. А също въведоха и стратегически ракети с малък ядрен заряд... Също много опасно начинание. Един път ако използват такова оръжие срещу най-добре въоръжената страна в света, то си подписват смъртна присъда! Но те си мечтаят, че ще могат да имат ограничена ядрена война с Русия В ЕВРОПА???? (За тях Европа няма никакво значение, дори и да изгори цялата, все им е едно!) А ако я нападнат тука, Русия не е длъжна да воюва само в Европа? И Путин вече им каза, че "Русия ще атакува и центъра, дето се приемат такива решения" - САЩ! Европейските натовци едва ли биха се осмелили сами да воюват с Русия или да започнат изобщо такава война. За това е много правилно, при първото ядрено нападение, да се отговори с такова там в САЩ! И също, каква глупост е, да мислиш, че ако нападнеш противника с малък ядрен заряд, то той също ще ти отговори с малък? Пълни глупости! И не само. Започне ли войната с ОМП, то може да се премине на всякакви ОМП! Дори и на гео-физически, което за САЩ ще е абсолютна катастрофа! НО, защо не? Те вече упорито напират за такава война?
  Взриви им мегавулкана Йелоустоун, за да я получат най-после. Но много ме съмнява, че ще са способни след изригването на този вулкан да водят каквато и да е война!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker