В 61-ва бригада прилагат сериозни мерки заради коронавируса, но и поддържат готовност в пълен обем

Pan.bg 23 мар 2020 | 10:53 views (415) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com"

Преустановени са всички занятия в затворени помещения, като се провеждат в пълен обем всички полеви занятия, учения и тренировки на открити местности. Отменени са всички общи строявания на личния състав, като при необходимост същите се извършват разсредоточено и на малки групи, с цел минимизиране на контактите. Ежедневно на КПП-та се измерва температурата на личния състав от бригадата от служители в медицински пункт на 61 механизирана бригада. Това са част от противоепидимичните мерки, които се прилагат в двата гарнизона – Карово и Казанлък, на елитното формирование на основата на заповед на министъра на отбраната на Република България, заповед на командира на Сухопътните войски и заповед на командира на 61 механизирана бригада.


От бригадата съобщават, че за успокоение на гражданите и личния състав са предприети следните противоепидемични мерки, касаещи военнослужещите в районите Карлово и Казанлък на 61 механизирана бригада, във връзка с въведеното едномесечно извънредно положение в Република България от 13.03.2020 г., на основание заповед на министъра на отбраната на Република България, заповед на командира на Сухопътните войски и заповед на командира на 61 механизирана бригада :
1. Ежедневна дезинфекция на помещенията от 2 до 4 пъти на ден от служители в медицински пункт на 61 механизирана бригада.
2. Осигуряване на индивидуални средства за защита /респираторни маски и ръкавици/ на лицата носещи наряда на КПП-та и влизащи в контакт с външни лица.
3. Ежедневно на КПП-та се измерва температурата на личния състав от бригадата от служители в медицински пункт на 61 механизирана бригада.
4. Отменени са всички общи строявания на личния състав, като при необходимост същите се извършват разсредоточено и на малки групи, с цел минимизиране на контактите.
5. Преустановени са всички занятия в затворени помещения, като се провеждат в пълен обем всички полеви занятия, учения и тренировки на открити местности.
6. Създадена е необходимата организация при откриване, съмнения или проявена симптоматика, съответните лица да бъдат изолирани и транспортирани до регламентираните здравни заведения.
7. Бригадата е затворена за външни лица, освен тези, с които е свързано изпълнението на службата, но при спазване на специален ред за достъп.
Формированията на 61 механизирана бригада продължават да поддържат своята готовност в пълен обем за изпълнение на задачите по защита териториалната цялост на страната, оказване подкрепа на МВР за защита на държавната граница и
подпомагане на населението при кризи, бедствия и аварии.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка