COVID 19 - Тренировка по разгръщане на полева болница се проведе в Пловдив

Pan.bg 25 мар 2020 | 07:11 views (287) commentaries(0)
img
Пресцентър МО

Тренировка по разгръщане на полева болница в спортната зала „Колодрум“ в Пловдив се проведе днес, 25 март. Това е второто подобно занятие след столицата, където в петък беше разположена полева болница в спортната зала „Арена Армеец“.

В учението в Пловдив с логистична поддръжка участват 80 военнослужещи и 15 единици техника от военното формирование 46 690 от състава на Сухопътните войски под ръководството на командира полковник Костадин Добрев. Извършва се получаване от държавния резерв на материални средства (легла, дюшеци, възглавници и чаршафи), транспортиране и оборудване на помещението, след което ще бъде направена дезинфекция. При занятието са изпълнени всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на коронавирус, разпоредени от Националния оперативен щаб.

Тренировките за разгръщане на полеви болници в спортни зали в областни градове се ръководят от Националния оперативен щаб и в тях участват Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker