Южна Корея планира да модернизира ОБТ K1A2

Pan.bg 07 апр 2020 | 10:40 views (444) commentaries(0)
img
Васи Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

Министерството на националната отбрана на Южна Корея (MND) планира да подобри цялостното представяне на основните бойни танкове (ОБТ) K1A2 на армията на Република Корея (RoKA) като част от програма за модернизация.

Агенцията за отбрана, технологии и качество (DATQ) обяви през март, че ще проведе "напреднали изследвания" между юни и октомври 2020 г., за да определи как най-добре да подобри работата на платформата в редица области.

Сред модернизациите, които агенцията разглежда, е инсталирането на ситуационна система за осведомяване, която да позволи на екипажа да има по-добре ситуационна информираност без да излиза от танка. Освен това се очаква да бъде инсталиран термовизионен перископ за механик-водача.

Агенцията също така търси да увеличи защитата на платформата срещу противотанкови ракети, като премахне съществуващата броня и инсталира нова високоспециализирана специална броня. Освен това DATQ обмисля да снабди танка с активна отбранителна система, способна да прехваща такива ракети.

За да се подобри маневреността, съществуващото хидропневматично окачване вероятно ще бъде заменено с единично окачване (ISU), подобно на използваното от K2 MBT на RoKA. Освен това ще бъде инсталиран допълнителен генератор и се очаква мощността на двигателя да бъде увеличена, въпреки че не е решено дали това ще се случи чрез надграждане на съществуващия двигател или инсталиране на по-мощен.

Защитата на екипажа срещу ЯХБЗ се предвижда да се подобри чрез комбинирана климатична система, която ще намали температурата в танка.

DATQ също изследва приложимостта на дистанционно управляема оръжейна станция. Ако се интегрира в полезрението на командира, това не само ще подобри информираността за ситуацията, но също така ще даде възможност на командира да ангажира някои цели независимо от мерача.

На снимката: Южната Корея обяви, че планира да модернизира ОБТ К1А2 (сн. Dae Young Kim)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker