Компанията FFG спечели конкурса за модернизацията на германските танкетки Wiesel 1 AWC

Pan.bg 07 апр 2020 | 18:19 views (552) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg

По информация на janes.com

Германското министерство на отбраната през декември 2019 г. възложи на Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) договор за модернизиране на 181 танкетки Wiesel 1 AWC, за да се удължи жизненият им цикъл поне до 2025 г. Компанията отказа да разкрие стойността от договора и графика за доставка.

През юни 2017 г., след конкурс, FFG получи договор за производството на 3 прототипа на обновената танкетка-носител на въоръжение Wiesel 1 AWC. Те бяха завършени през 2018 г. и предадени на германската армия за обширни войскови изпитания.

Бенджамин Линдзи, старши мениджър по продажбите и разработването на проекти в отдела за военни програми на FFG, заяви пред Jane's, че компанията ще получава партиди от 25 Wiesel 1 AWC без оръжия, които след това ще бъдат модернизирани от FFG и върнати на германската армия, която ще отговаря на монтиране на правителственото оборудване (GFE), като радиостанции и оръжия.

И трите сега експлоатирани версии на Wiesel 1 трябва да бъдат модернизирани от компанията - едната е снабдена с купол E6-II-A1 с оръдие Rheinmetall 20 mm MK 20 Rh 202 с двойно захранване, втората е в противотанков вариант и третата в разузнавателн вариант. Сега съществуващата противотанкова версия е въоръжена с ПТУР Raytheon TOW A1, но сега те трябва да бъдат заменени от ПТУР Eurospike MELLS, който навлиза в германската армия в няколко варианта. MELLS е германската версия на ПТУР Rafael Spike-LR.

На снимката: Разузнавателна машина Wiesel 1, с купол E6-II-A1, въоръжен с оръдие Rheinmetall 20 mm MK 20 Rh 202 с двулентово подаване на боеприпасите. Това е една от трите версии, които ще бъдат модернизирани от FFG за германската армия. (сн. Rheinmetall)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker