СКС проведе комплексна тренировка на Комуникационно-информационната система на Българската армия

Pan.bg 14 май 2020 | 23:39 views (338) commentaries(0)
img otbrana.com
Otbrana.com

Съвместното командване на силите проведе комплексна тренировка на комуникационно-информационната система на Българската армия на 13 и 14 май 2020 година под ръководството началника на щаба на СКС бригаден генерал Валентин Кръстев и началника на отдел „КИС” на СКС полковник Димитър Хлебаров–директор и непосредствен ръководител на настоящата тренировка.

Наред с формированията от СКС, от пунктовете за постоянна дислокация в тренировката участваха и формирования от видовете въоръжени сили, Съвместното командване на специалните операции и Стационарната КИС.

Комплексната тренировка на КИС на БА – „МАЙ 20“ се проведе като елемент от съвместната подготовка на органите и формированията за комуникационно-информационна поддръжка (КИП) на оперативното ниво, съобщават от СКС.

Основна цел на тренировката беше да се усъвършенства взаимодействието между органите за управление на КИС на оперативно ниво за изграждане на интегрирана КИС и да се повиши натренираността на тактическите формирования за КИП при развръщането, сглобяването на полевите комуникационно-информационни възли на пунктовете за управление и привързването им към възли от стационарната комуникационна мрежа.

Отработени бяха и задачи по изграждане на част от КИС за поддръжка на системата за командване и управление при провеждане на съвместна операция на територията на страната, както и задачи по КИП на мобилната група за взаимодействие на командващия на СКС. Изпълниха се и задачи по интегриране на елементи от полевата КИС на БА със Стационарната КИС.

Тренировката провери и готовността на комуникационно-информационната система за управление на формированията за овладяване/преодоляване на последиците от бедствия.

В условията на наложените от COVID-19 ограничения, планираните задачи успешно бяха изпълнени в пълен обем при спазване на мерките за недопускане разпространението на заразата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка