Видео кадри показват виетнамски ОБТ T-90СК/СК, снабдени с допълнителна бронезащита "Штора-1"

Pan.bg 15 май 2020 | 12:06 views (769) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

Видео кадри, пуснати онлайн на 12 май от телевизионния канал за национална отбрана на Виетнам (QPVN), показват, че поне някои от основните бойни танкове (ОБТ) на виетнамската народна армия (ВНА) T-90С/СК, придобити от Русия, са оборудвани с активна система за защита "Штора-1". Кадрите, които бяха част от новинарска програма на QPVN, показаха поне един ОБТ T-90СК и два ОБТ T-90С, оборудвани с "Штора-1" произведени в Русия.

Втората отличителна черта на танковете, които бяха показани, бе че са показани във военна база заедно с няколко други танка и БРЕМ, бе въоръжението от 12,7 mm тежка картечница "Корд" вместо оригинална 12,7 mm НСВТ, която се вижда инсталирана отгоре на купола.

Докладът на новините на QPVN идва след като Руската федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) през март 2019 г. заяви пред Jane’s, че Москва е завършила доставката на 64 ОБТ T-90С/СК във Виетнам по договор, подписан през 2016 г. Представител на Виетнамската народна армия (VPA) каза на Jane’s, че танковете са били изпратени на две големи партиди, всяка от които „не по-малко от 30 платформи“.

„Първата партида е доставена през декември 2018, докато втората пристигна във Виетнам в края на февруари 2019“ заявиха запознати с доставките и добавиха, че ВНА е получила танковете "оборудвани с взривна реактивна броня "Контакт-5" и система за противоракетни мерки, монтирана на купола".

Новите виетнамски танкове заменят остарелите китайски ОБТ Type 59 и немодернизираните съметски ОБТ Т-54.

Видео кадри на QPVN, пуснати на 12 май, показваща ОБТ T-90С/СК, оборудвани със система за активна защита "Штора-1"
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка