KONGSBERG подписа договор за доставка на дистанционно управляеми куполи за канадската армия на стойност 89,7 млн. лв.

Pan.bg 26 май 2020 | 13:56 views (526) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на konsberg.com

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) подписа договор с General Dynamics Land Systems–Canada за доставката на дистанционно управляеми оръжейни станции PROTECTOR RWS за канадската армия за 89,7 млн. лв. (500 млн. норвежки крони)

Дистанционно управляемите оръжейни станции PROTECTOR RWS ще бъдат интегрирани с канадските бронирани бойни спомагателни машини Eagle. Първият договор на Kongsberg с Канада бе подписан през 2005 г., последван от два нови договора през 2012 и 2014 г.

„Изключително сме радостни, че бяхме избрани за доставчик на дистанционно управляеми оръжейни станции от канадската армия. Това потвърждава силната позиция на PROTECTOR RWS на Kongsberg и е продължение на тесните ни контакти с канадската армия, както и с General Dynamics Land Systems–Canada“ заяви Пол Братли, изпълнителен вицепрезидент на Kongsberg Defence & Aerospace.

„В тези безпрецедентни несигурни и трудни времена за икономиката сме горди, че спечелихме търга въпреки пандемията от Covid-19. Имаме солидна бизнес база, на която здраво можем да стъпим, за да продължим в дългосрочен план да изпълняваме ангажименти“ заяви Ерик Ли, президент на Kongsberg Defence & Aerospace.

Повече от 20 години Kongsberg е водещ световен доставчик на дистанционно управляеми оръжейни станции. Отчетени са милиони операционни часове във всякакви условия при 20 000 доставки в 23 страни. PROTECTOR RWS непрекъснато се усъвършенстват технологично, за да отговорят на високите изисквания и да реагират адекватно на съвременните заплахи за сигурността.

Канадската армия ще разполага с последно поколение PROTECTOR RWS, дистанционно управляема оръжейна станция, осигурена със способност за безжичен контрол, способност за борба с безпилотни летателни апарати, многосензорен синтез, както и други нови функционалности за разрастващия се брой потребители. За Канада оръжейните станции ще бъдат произведени паралелно с пет други програми, като осигуряват съвместимост при доставките и изпълнението на проекта в отговор на конкретните нужди.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка