Взвод за обезвреждане на взривни материали от състава на Сухопътните войски получи оценка „Боеготов“ за изпълнение на дежурство към Силите за незабавно действие на НАТО

Pan.bg 01 юни 2020 | 09:51 views (807) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на МО

Тактико-специално занятие за сертифициране съгласно CREVAL на взвод за обезвреждане на взривни материали се проведе от 27 до 29 май в района на 55-и инженерен полк в Белене. В него участваха 72-ма военнослужещи със специализирана техника.

Тема на занятието беше „Действие на взвод за обезвреждане на взривни материали в общата система за неутрализиране на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства (ИВУ), наблюдение и оповестяване на бригадна бойна група при провеждане на отбранителна операция“. Ръководител на занятието беше командирът на 54-и инженерен батальон подполковник Николай Николаев, а командир на взвода за обезвреждане на взривни материали – старши лейтенант Милен Сотиров.

Участниците в учението демонстрираха способности за обезвреждане на взривни материали. Взводът отработи действия в реална обстановка и показа възможности за реакция при заплахи. При изпълнението на задачите военнослужещите демонстрираха и действия по медицинска евакуация на ранен.

Тактико-специалното занятие на взвода за обезвреждане на взривни материали бе наблюдавано от комисия от Командването на Сухопътните войски. Тя провери и изготвените документи, индивидуалната екипировка на личния състав и готовността на военнослужещите, въоръжението и техниката за изпълнението на задачите. Комисията даде оценка „Боеготов“ на взвода за обезвреждане на взривни материали от състава на 54-и инженерен батальон, който е в готовност за изпълнение на дежурство към Силите за незабавно действие на НАТО (NRF-21).


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Взвод за обезвреждане на взривни материали от състава на Сухопътните войски  получи оценка „Боеготов“  за изпълнение на дежурство към Силите за незабавно действие на НАТО

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка