В Сърбия представиха най-новия бронеавтомобил M-20

Pan.bg 20 юни 2020 | 15:46 views (695) commentaries(2)
img
pan.bg
Сръбската отбранителна промишленост създаде няколко нови модела колесни бронирани машини. В момента стартира производството на БТР Lazar 3 8x8. Върху него могат да бъдат монтирани различни видове оръжия, включително руското бойно отделение с 30-mm автоматично оръдие. Започна производството и на бронеавтомобилите с противоминна защита BOV M16 Miloš (4x4). Те могат да превозват до 8 души и са оборудвани с дистанционно управляеми модули с многоцевни 7,62-mm и 12,7-mm картечници. Друга новост е триосният М-20, принадлежащ към класа MRAP, който за първи път беше демонстриран в сряда 17.06 пред министъра на отбраната Александър Вулин и началника на Генералния щаб Милан Мойсилович. Това специално транспортно средство е способно да превозва до 11 военнослужещи. Качването и слизането се извършва през люкове, разположени отстрани и на кърмата. За огнева поддръжка се използва клонинг на 12,7-mm картечница "Утьос", произведен в Сърбия. Възможно е монтирането и на други оръжия и техника. Бронираната машина е проектирана и произведена с широко използване на компонентите на серийно произвеждан военен автомобил, което ще улесни и намали разходите за серийното производство. Както предполагат военните експерти, М-20 ще се използва не само в сръбската армия, но ще се предлага и на чуждестранни въоръжени сили. Понастоящем в Сърбия се модернизират самоходните гаубици 2C1 "Гвоздика" и верижните бойни машини на пехотата M80A. Модифицираният основен боен танк M84AS1 стана една от най-добрите чуждестранни версии на руския Т-72.
Л. Дойчинов
По информация на https://rg.ru
Снимки: https://twitter.com/200_zoka/status


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В Сърбия представиха най-новия бронеавтомобил M-20

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  KOREKTOR 1 20 юни 2020, 18:03
   
  4
   
  6

  АКО СРАВНИМ КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ И СПОСОБНИОСТИТЕ НА ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС НА СЪРБИЯ И ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС НА КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ) ЩЕ ОСТАНЕМ ТОТАЛНО ОГОРЧЕНИ И СЪКРОШИТЕЛНО РАЗОЧАРОВАНИ.

  НО ТОВА ВАЖИ И ЗА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА И ПРОМИШЛЕНОСТ НА СЪРБИЯ И КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ).

  ОБАЧЕ ПО ДУМИТЕ НА НЕГОВОТО ВИСОКОЗГОТВИТЕЛСТВО ВЕЛИЧАЙШИЙ БОКО ТИКВОНИЙ ПЕРВИЙ И ПОСЛЕДНИЙ ЕДНОКНИЖНИЙ КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ) БИЛА МЕКАТА И ТИТАНИНЪТ НА СВЕТОВНАТА АВТОМОБИЛНА ПРОМИШЛЕНОСТ.
  А ДА ВИДИМ КАКВО АВТОМОБИЛНО ПРОИЗВЕЖДА СЪРБИЯ И КАКВО
  КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ)

  СКОРО, ОНЗИ ДЕН СРЕЩНАХ СТАТИЙКА ПОДЛОЖНА , ЧЕ КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ) БИЛА ЛИДЕР №1 В ПРОИЗВОДСТВОТО И ИЗНОСА В АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО, ЧЕРЕШОПРОИЗВОДСТВОТО, БЛАГОРОДНИ МЕТАЛИ И ДРЪН ДРЪН ДЕБИЛИИ.

  И КАКТО СМЕ БИЛИ ЛИДЕР №1 В ПРОИЗВОДСТВОТО И ИЗНОСА В АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО , АМА СТАВАЛО ВЪПРОСА ЗА АВТОМОБИЛНИ МАРКУЧИ И СМЕ ИМАЛИ НЯКЪДЕ 15% ОТ ПАЗАРА НА МАРКУЧИТЕ.

  А, И ДРУГО ДА ПОПИТАМ, КОЙ ИЗНАСЯ БЛАГОРОДНИТЕ МЕТАЛИ НА КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ).

 2. #2
  Borei 22 юни 2020, 13:35
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #1

  Когато си "КТБ (КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ)" естествено нямаш много права и свобода сам да решаваш, какви производства да имаш, а пък за силен ВПК също можеш само да си мечтаеш...

  Не знам защо, но едно от най-отвратителните неща на т.н. преход беше доброволното подчинение на САЩ и техните дебилни провинции, т.н. ЕС!
  ЕС, под егидата и с парите на Германия още от самото му начало е бил планиран, като васален съюз на САЩ!!

  Изглежда нашите на власт не могат да си представят, сами да решават всичко за България? Или са искали "бързо забогатяване" за себе си?
  По-вероятно е, че са дошли извъднъж на власт и не са имали и представа, какво и как да ръководят? Решили, че е по-лесно да слушат и да изпълняват чужди заповеди!

  Е, да ама така ние се подчиняваме на чуждите интереси, които никога не съвпадат с националните ни интереси!
  И сега, чули "нашите", че "имало вирус" и хайде "епидемии" и "карантини" и за нашият народ...
  А, че си е един обикновен, сезонен грип, изобщо не ги интересува!

  Вече се разбра, че и това е поредната западна измама, идваща от САЩ!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка