В Китай обявиха невъзможността «Пересвет» да стопи бронята на танковете

Pan.bg 28 юни 2020 | 19:11 views (1253) commentaries(0)
img
pan.bg


Китайски експерт в китайското издание на Sohu, в която авторът провежда образователна програма за читателите относно възможностите на бойните лазери, подчертава, че много хора неправилно вярват в способността на лазерната система да стопи бронята на танковете.

„Когато лазерният лъч на бойна установка стопява стомана, това по-скоро са научнофантастични скици. В действителност обаче бойните лазери, които днес има в няколко страни по света, нямат силата, която би позволила да се направи нещо подобно ", пише авторът на статията.

Китайски експерт смята, че силата на съществуващите бойни лазери очевидно не е достатъчна, за да създаде температура, която стопява метала.

Той обяснява на читателите, че целта на бойните лазерни системи е да деактивират електрониката на самолети, дронове, сателити или ракети на противника.

Журналистът пише, че днес в областта на лазерното оръжие доминиращата роля в света играе Русия и нейната бойна лазерна инсталация «Пересвет». Той подчерта, че според него в руските оръжия няма достатъчно сила. Според китайския експерт ефективността на използването на боен лазер зависи директно от мощността.

Авторът не забрави да спомене КНР. Той каза, че китайските учени и военните също продължават да се занимават с лазерни технологии. Авторът на материала отбеляза, че скоро всички фантастични свойства, които се приписват на бойните лазери, ще станат реалност.

Източник: voennoedelo.com Снимка: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка