Предстоят кадрови промени в генералския и адмиралския състав

Pan.bg 29 юни 2020 | 22:32 views (1062) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: otbrana.com

Обикновено на 1 юли се извършват преназначенията във Въоръжените сили, включително и на генералския, и адмиралския състав. Има ли такава готовност или ще се чака приемането на Доклада на Стратегическия преглед на отбраната, попитахме министъра на отбраната Красимир Каракачанов. „Не, не чакаме. В средата на юли трябва да бъдат предложни за съгласуване с президента, както е по Конституция, след това да бъдат внесени в Министерския съвет. Имаме готовност. Коментирали сме и с началника на отбраната, с командирите на видовете въоръжени сили. Има идеи“, отговори министърът. Той беше в Своге, където участва в церемонията по създаването на Десетия ученически гвардейски отряд.

По наша информация се очаква да бъде попълнена длъжността за заместник-началник на отбраната, да има промени в ръководствата на висшите учебни заведения и в една от службите на пряко подчинение на министъра на отбраната, в командването на един от трите вида въоръжени сили, в състава на военните ни аташета зад граница и др.

В петък е направена последна редакция на новите промени на Закона за резерва на Въоръжените сили, отговори на друг въпрос на „Отбрана“ министърът. „Утре последно го оглеждаме, защото съм възложил още две задачи – примерно да могат в резерва да служат доброволно и българи с двойно гражданство. Имаме много българи, било в Македония, било родени в САЩ, Канада, Германия или Англия, които са с българско и друго гражданство. Защо да не могат и те да служат в Българската армия“, каза той. Министърът смята тази седмица да внесе проекта в Министерски съвет, за да бъде приет от Народното събрание, което ще позволи да се направят финансовите разчети в бюджета за 2021 г. Според него, средствата няма да бъдат много. На този етап би могло да се покрият и от бюджета на Министерството на отбраната, прогнозира той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка