Sohu (Китай): Има и друг способ за използване на руския С-500 срещу САЩ

Pan.bg 21 юли 2020 | 16:01 views (993) commentaries(1)
img
pan.bg
Китайските медии виждат голям потенциал в алтернативното използване на перспективната руска система за противовъздушна отбрана срещу военноморски цели. Във военната експертна общност превъзходството на руската зенитно-ракетна система С-400 "Триумф" над американската Patriot отдавна се смята за безспорен факт. Перспективата за появата на въоръжение в руските военни на С-500 "Прометей", който се оказва много по-ефективен от предшественика си, принуждава чуждестранните анализатори да обмислят възможността за използване на тази най-нова система за ПВО на Руската Федерация в ново качество. Например в различни онлайн-издания се обръща внимание на материал на китайския информационен портал Sohu, чиито анализатори разглеждат въпроса колко време ще отнеме на С-500 да потопи най-мощния американски разрушител. Първоначално китайските експерти отбелязват, че „предимствата на "Прометей" се дължат на неговата мобилност, което дава почти неограничени възможности за използването му“. Освен това анализаторите от КНР заявяват, че са нужни само няколко секунди, за да може руската система за ПВО да се приведе в бойно състояние. В този контекст чуждестранните анализатори предполагат, че "Прометей" ще може да се използва не само за борба срещу въздушните заплахи, но и срещу морските такива заради своите уникални характеристики. "Прометей", както се твърди, има двойно превъзходство над системата С-400. Той може да прихваща цели на свръхголеми и на свръхмалки височини, както и да нанася удар на противника в близкото космическо пространство." Китайците посочват големия потенциал за използване на С-500 на борда на бойните кораби на руския флот, което ще им позволи ефективно да противодействат на F-35 от американските самолетоносачи. В същото време китайските анализатори излагат хипотезата за възможността да се използва "Прометей" и срещу корабите на ВМС на САЩ, „например срещу големите разрушители от ВМС на САЩ“. "Руската система С-500 може да унищожи най-мощния разрушител на Америка само за 4 секунди", завършват анализаторите на Sohu.
Л. Дойчинов
По информация на https://politpuzzle.ru
Снимка: https://www.defenseworld.net/news
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 21 юли 2020, 16:45
   
  13
   
  0

  Тези китайците само си "чешат езиците" на теми, които нямат много смисъл!

  С-500 си е ПРО/ПВО и в това му е и силата. Има наистина голям набор от ракети, за най-различни приложения и ПВО/ПРО цели. НО да искат да го превръщат в оръжие, което да унищожава и кораби е типично китайски начин на мислене.

  За тази цел руската армия си има други оръжия, които са си точно за това и конструирани. В някакъв непредвидим случай, ако наистина с друго е невъзможно да се унищожават вече морски цели, може да се мисли и за някакво такова приложение, но още от сега да обявяват С-500 за универсално оръжие, против какво ли не, е глупаво!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка