Warning: getimagesize(https://www.mod.bg/bg/fn/uploads/vodolazi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Сбор по водолазна подготовка на военнослужещи от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски

Pan.bg 04 авг 2020 | 07:24 views (337) commentaries(0)
img пан.бгСбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски се провежда от 27 юли до 7 август във военно формирование 54950 – Бургас. В него участват военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и 61-ва механизирана бригада - Карлово.

В хода на занятията военнослужещите отработват задачи по организация на водолазните спускания в различни условия, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение. Подготовката включва още спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, търсене на потънали предмети и аварирала техника и изпълнение на упражнения за сигурност под вода в присъствието на инструктор-водолаз.

Ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Димитър Маринов, а на водолазните спускания - старши сержант Георги Начев от 55-ти инженерен полк – Белене.

В края на лагерния сбор военнослужещите ще преминат изпит в открито море пред комисия от Военноморските сили за потвърждаване на квалификацията и придобиване на класна специалност, допускане до ръководство на водолазни спускания, спускания до 20 м. и медицинско осигуряване.


източник

сайт МО
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*