Германските медии научиха за създаването на руски военни бази в шест африкански страни

Pan.bg 04 авг 2020 | 14:35 views (2275) commentaries(0)
img
pan.bg

Русия "на договорна основа гарантира за себе си" правото да създаде военни бази в шест африкански държави - Централноафриканската република, Египет, Еритрея, Мадагаскар, Мозамбик и Судан, се казва в поверителен документ от германското външно министерство, който беше на разположение на медиите.

„Важен аспект на напредъка на Русия в Африка е военното сътрудничество с режими, някои от които са диктаторски. Според външното министерство "от 2015 г. насам Русия е сключила споразумения за военно сътрудничество с 21 държави", пише Bild, позовавайки се на поверителен документ от германското външно министерство, в който се отбелязва, че преди "на целия континент имаше само четири такива държави".

Документът също така отбелязва, че "Кремъл" на договорна основа гарантира за себе си "правото да създава военни бази в шест държави. Това са Централноафриканската република, Египет, Еритрея, Мадагаскар, Мозамбик и Судан ”, пише InoPressa.

„Освен това руската армия е отчасти секретна, отчасти официално ангажирана с обучението на войниците на съответните страни. В Централноафриканската република има 180 инструктори от руската армия. Друга част от документа гласи: „Около 20 малийски войници се обучават годишно в Русия“.

... Същевременно в много страни не само официалната армия на Русия е включена и участва в подготовката за дългосрочно разполагане. На първо място, залогът е поставен върху частни армии, например "Групата Вагнер", - отбелязва изданието.

В документа се отбелязва също, че "с пазарен дял от 37,6%, Русия е най-важният доставчик на оръжие за африканския континент". Следват САЩ (16%), Франция (14%) и Китай (9%).

Анализатори на германското правителство стигнаха до извода, че Русия може да даде на Африка „гаранции за сигурност срещу„ цветните революции “, а„ доброжелателните държави към Русия могат да помогнат на Русия да засили ролята си, например в ООН, получавайки подкрепа от Африка за нейните политики. ".

Миналата година президентът Владимир Путин заяви, че Русия ще се опита да трансформира отношенията с африканските страни на политическо ниво в конкретни икономически проекти. Той също така заяви, че меморандумът между Евразийския икономически съюз (ЕАЭС) и Комисията на Африканския съюз ще определи насоки, които ще позволят изпълнението на значителни съвместни проекти и инициативи в различни области.

Източник: yandex.ru Снимка: mpsh.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка