Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев: Трансформацията на Въоръжените сили без качествено и модерно образование е невъзможна

Pan.bg 01 сеп 2020 | 16:01 views (3518) commentaries(1)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Прессекретарията на Президента на Република БългарияЗапочнала като най-старото висше училище в България, през годините Военната академия се утвърди като средище за подготовка на висококвалифицирани кадри за нуждите на сигурността и отбраната, на командири с висока професионална компетентност и на лидери, способни да отстояват твърдо и последователно националния интерес и във военно, и в мирно време. Днес Академията продължава да бъде водещ център за военно образование, наука и иновации в системата на отбраната. Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев пред офицери във Военната академия „Георги Стойков Раковски“ по време на тържественото откриване на новата учебна 2020-2021 година.

„Трябва да инвестираме много повече във военна наука и образование, ако искаме да имаме и повече сигурност“, подчерта Румен Радев. Президентът посочи, че трансформацията на Въоръжените сили без качествено и модерно образование е невъзможна и затова военната наука и образование трябва да бъдат неразделна част от развитието на силите и способностите за отбрана.

В словото си на церемонията държавният глава открои необходимостта от съвременни технологии, иновативни подходи и модерни и ефективни методи за обучение. По думите му в сложната съвременна информационна среда секторът за сигурност и отбрана от една страна, и образованието - от друга, са най-важните институти на държавата, а военното образование е тяхната пресечна област. „Динамиката в средата за сигурност, характерна с висока комплексност, технологичност и бърза промяна на обстановката, налага все повече да работят високо подготвени офицери и специалисти“, допълни Румен Радев.

От трибуната на Военната академия президентът поздрави преподавателския състав за професионализма, постоянството и всеотдайността, с които пазят и развиват богатите традиции на висшето училище и продължават да подготвят достойни българи и лидери.

Пред слушателите и бъдещите командири държавният глава заяви, че на тях се пада честта да въведат във въоръжение дългоочакваните нови оръжейни системи. „На вас ви предстои да градите съвременни способности и съвместимост при ограничени ресурси. Не само да командвате, а и да водите и мотивирате вашите подчинени в сложна и предизвикателна среда“, подчерта Румен Радев.

По-рано през деня президентът Румен Радев прие строя на почетния караул и разгледа реновираните кабинети в учебния корпус на Академията.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев: Трансформацията на Въоръжените сили без качествено и модерно образование е невъзможна

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 01 сеп 2020, 19:32
   
  40
   
  10

  БЪЛГАРСКИ ПОГОВОРКИ:

  ДАЙ НА ФАТМАКА МИКРОФОН И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА...!

  ГОЛЯМ МИКРОФОН ЛАПНИ,ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ...!

  рум€н ГОЛЯМ го ВАДИ,АЛА МЕК....!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка