В Деня на Независимостта наградиха ветерани военни разузнавачи

Pan.bg 23 сеп 2020 | 10:08 views (801) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: otbrana.com, Спирдон Спирдонов

Заслужено признание за своята достойна служба с името на Родината получиха днес, 22 септември – Денят на обявяване на независимостта на България, ветерани военни разузнавачи. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов за принос към националната сигурност с юбилеен медал „75 години от края на Втoрата световна война“ са удостоени полковниците от запаса Тасо Тасев на 92 години, Наум Биков на 92 години, Найден Мездралийски на 91 години, Николай Павлов на 90 години, Методи Алексиев на 91 години, Георги Клисурски на 92 години и Бою Каратанев на 90 години. Също със заповед на министъра с грамоти са отличени полковниците от запаса Иван Дойчински на 90 години и Ангел Ангелов на 89 години и старшина от запаса Кера Костадинова на 91 години.

Медалите и грамотите връчи председателят на Столичната организация на СОСЗР бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов. Това стана на нарочно организирано тържество на Столичния клуб на Асоциацията на военните разузнавачи (АВР).

Ветераните бяха поздравени и от председателя на Асоциацията полковник от запаса Чавдар Борачев. Той връчи поздравителни адреси от и.д. директор на Служба „Военно разузнаване“ полковник Велко Атанасов, придружени със златния знак на Службата, на 90-годишните капитан I ранг от запаса Иван Колев и полковник от запаса Тасо Тасев и на 85-годишните полковници от запаса Иван Дойчински, Николай Павлов, Жельо Йорданов, Благо Медаров и Петър Матов.

Ген. Стефан Стефанов поздрави участниците в проявата от името на председателя на СОСЗР ген. Златан Стойков и връчи почетни грамоти от централното и столичното ръководство на Съюза на полковник от запаса Димитър Тосков на 87 години, капитан I ранг от запаса Людмил Средков на 89 години, капитан I ранг от запаса Георги Методиев на 87 години, полковник от запаса Петър Петров на 89 години, полковник от запаса Петър Матов на 85 години, полковник от запааса Илия Гешев на 87 години, старшина от запаса Галя Томова на 82 години, капитан I ранг от запаса Иван Колев на 85 години, капитан I ранг от запаса Жельо Йорданов на 85 години, полковник от запаса Благо Медаров на 85 години, полковник от запаса Йордан Владимиров на 82 години, полковник от запаса Георги Ляпев на 85 години и старшина от запаса Стефка Желева
на 84 години. Полковник от запаса Митко Митков, който водеше срещата, бе удостоен с почетна грамота от ЦС на СОСЗР за активна дейност като член на АВР и председател на Районна организация „Витоша“.

От името на наградените благодари 92-годишният полковник Георги Клисурски. Той припомни и имената на някои разузнавачи, които са загинали по време на изпълнение на служебните си задължения. Следващото голямо мероприятие на военните разузнавачи от запаса ще бъде на 20 октомври. Тогава ще се проведе отчетно-изборната конференция на АВР.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка