Съвместното командване на силите отбеляза 142-та годишнина от създаването на Свързочни войски и органите за информационно осигуряване (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 25 сеп 2020 | 13:42 views (4667) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКСВ района на Мобилната комуникационно-информационна система от състава на Съвместното командване на силите, в тържествена обстановка се отбеляза празника на свързочни войски и органите за информационно осигуряване – 25 септември и 142-та годишнина от тяхното създаване, при спазване на противоепидемичните мерки.

Честването започна с посрещане на бойното знаме на формированието и слово на командира на Мобилната КИС – полковник Орлин Гърков, който припомни интересни факти от създаването и развитието на Свързочни войски, доказали се като необходим и незаменим елемент в армейската структура. Той пожела на личния състав от Мобилната КИС и Националния мобилен модул по КИС здраве, щастие и все така упорито да усвояват новите знания в технологиите на информационното осигуряване.

„През тази година, в условия на усложнена епидемиологична обстановка, поставила доста ограничения и подложила на изпитание нашите професионални умения, вие за пореден път демонстрирахте своя висок професионализъм и воля”, отбеляза в приветствието си началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев.

„Затова, в днешния празничен ден, засвидетелствам моето и на командването на Съвместното командване на силите, уважение и признание към дейността на офицерите от отдел „КИС” в Съвместното командване на силите и към всички вас – личния състав на Мобилна КИС и Националния мобилен модул по КИС на НАТО за успешното изпълнение на всекидневните отговорни задачи за утвърждаването на авторитета на военните формирования“, подчерта бригаден генерал Кръстев.

Във връзка с отбелязването на 142 години от създаването на Свързочни войски и органите за информационно осигуряване, както и за постигнати високи резултати, проявени усърдие, отговорност, висок професионализъм и инициативност в ежедневната си дейност със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командващия на Съвместното командване на силите, бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от Командването, Мобилна КИС и Националния мобилен модул по КИС.

Войните-свързочници отдали живота си при изпълнение на дълга си бяха почетени с поднасяне на венци от името на командващия на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командира на Мобилна КИС полковник Орлин Гърков.

На тържеството присъстваха заместник-началникът на щаба на Съвместното командване на силите полковник Пламен Йорданов, началникът на отдел „Комуникационно-информационни системи“ на СКС полковник Димитър Хлебаров, началниците на отдели в Съвместното командване на силите, офицери от отдел „КИС”
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
и командирите на военни формирования от състава на Съвместното командване на силите.

Справка:
На 25 септември 1878 г. е сформиран първия телеграфен взвод към учебно-сапьорната рота в Българската земска войска. Със заповед на министъра на отбраната от 1998 г., 25 септември се чества като Професионален празник на Свързочните войски и органите за информационно осигуряване в Българската армия.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Съвместното командване на силите отбеляза 142-та годишнина от създаването на Свързочни войски и органите за информационно осигуряване (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка