Институтът по отбрана ще има повече от един заместник-директор

Pan.bg 01 дек 2020 | 10:51 views (611) commentaries(1)
img pan.bg
Източник: otbrana.com

Той ще получи и три нови функции. Една то тях е извършване на социологически изследвания и изследвания на човешкия фактор в интерес на Министерство на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Това става ясно от проекта за изменения на Правилника за устройството и дейността на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“. Сега директорът има само един заместник. Предвижда се за в бъдеще институтът да има заместник-директори без да се уточнява колко. Те могат да бъдат военнослужещи или цивилни служители.

В проекта, се посочва в мотивите към него, са включени нови разпоредби от Закона за висшето образование, Закона за развитие на академичния състав в Република България и Правилника за неговото прилагане по отношение, реда за заемане на академични длъжности, правата и задълженията на академичния състав, както и реда за преминаване на лица от академична длъжност от друго висше училище или научна организация на същата академична длъжност в института и от чуждестранно висше училище или научна организация.

Три нови основни функции ще получи институтът след влизането в сила на промените на правилника. Те са „извършване на социологически изследвания и изследвания на човешкия фактор в интерес на Министерство на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия; извършване на стратегически изследвания в областта на науката и технологиите в интерес на сигурността и отбраната и разработване на програмни и технически средства и системи, на модели и прототипи, провеждане на курсове за обучение, на експерименти, учения, тренировки и др.“

Подробности на https://www.mod.bg/bg/doc/proekti_documenti/20201130_Proekt_Pravilnik_IO.pdf
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  k2k 01 дек 2020, 13:28
   
  3
   
  2

  Ще има място за послушковци

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка