ГАЛЕРИЯ: ОТБЕЛЯЗВАМЕ 113 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ

Pan.bg 12 яну 2021 | 14:11 views (1788) commentaries(0)
img
Отбелязваме 113 години от създаването на българското военно разузнаване

Датата 12 януари 1908 г. поставя началото на първата разузнавателна структура в Българската войска. С Указ № 190 на княз Фердинанд от 31.12.1907 г., се образува Разузнавателна секция към Оперативното отделение на Щаба на армията.
“През изминалите години разузнавателните структури и формирования преминаха през различни организационно-щатни промени, за да се утвърдят днес като неразделна част от съвременната Българска армия. Изпълняваните задачи в мир и бран записаха името на Българския разузнавач със златни букви във военната история на България.

Днес, всички вие имате пълното право да се гордеете с професионалните успехи завоювани с цената на напрегнати делници и сериозен труд. В деня на професионалния ви празник изказвам нашето уважение към всички вас за високото чувство на отговорност, за дисциплината и себеотдаването, които проявявате при изпълнението на служебните задължения” се казва в поздравителния адрес на командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант
Любчо Тодоров към личния състав на отдел „Разузнаване“ и „Оперативния разузнавателен-информационен център“ по случай празника.
По повод Деня на българското военно разузнаване до началника на отдел „Разузнаване“ полковник Велизар Кулев е изпратен поздравителен адрес от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.
✅Със заповед на командващия на Съвместното командване на силите за постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения през годината бяха отличени военнослужещи от отдел „Разузнаване“ и „Оперативния разузнавателен-информационен център“ .
За повече информация посетете сайта.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: ОТБЕЛЯЗВАМЕ 113 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка