Rafael демонстрира усъвършенстваните възможности на тактическо радио и Sensor-to-Shooter решения пред Bundeswehr-а като край на втори етап от изследването Transparent Battlefield

Pan.bg 18 яну 2021 | 15:07 views (679) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
rafael.co.ilНа 14 януари 2021 г. Rafael Advanced Defense Systems Ltd. обявr, че е завършила втората фаза на германското проучване Transparent Battlefield и е демонстрирала своята BNET напреднала SDR комуникация и своя сензор Fire Weaver за стрелкова система на германската армия. Събитието се проведе в Падерборн (Германия) през ноември 2020 г. пред представители на Bundeswehr-а и различни партньори и индустрии.

Демонстрацията от втората фаза на проучването Transparent Battlefield включваше трафик на данни в реално време от БЛА Aeronautics Pegasus, заедно със системата Sensor-to-Shooter на Fire Weaver, всички пренесени чрез усъвършенстваното софтуерно дефинирано радио BNET (BNET Hand-Held и BNET Vehicle). Домакин на демонстрацията бе Atos Information GmbH, която действа като главен изпълнител на проучването Transparent Battlefield и включи своя софтуер C2 като неразделна част от демото.

BNET е Spectrum-Aware SDR, която използва спектралната арена на бойното поле в пълна степен по познавателен начин, разчитайки на Multi-frequency Channel Reception (MCR), което му позволява да получава и анализира информация от множество честотни канали едновременно, използвайки единична RF глава.

Fire Weaver е мрежова система sensor to shooter, която осигурява на тактическите сили независим от GPS тактически общ език, базиран на геопиксели, между всички сензори и стрелци, осигуряващ оптимално познаване на ситуацията и подобрено разбиране на бойното поле. Fire Weaver използва усъвършенстваните алгоритми за изкуствен интелект на Rafael, обработва бойните данни, анализира ги и дава приоритет на разпределението на огъня.

Както бе съобщено през декември 2019 г., Rafael си партнира с Atos Information GmbH по проект, включващ създаването на програма, наречена Transparent Battlefield, в която безпилотни летателни системи и бойни машини се използват за създаване на 3D картина на мобилните операции в реално време. Работата ще бъде извършена за Германското федерално управление на оборудването, информационните технологии и поддръжката на Bundeswehr-а. След приключване на първата и втората фази се очаква през следващите години да се проведат допълнителни фази.

Йоав Вермут, вицепрезидент и ръководител на дирекция C3I в RAFAEL заяви: „Днешните бойни полета претърпяват мащабни промени, които засягат оперативните нужди на СВ, ВВС и ВМС, с нововъзникващи приложения в реално време, като например sensor-to-effector системи за затваряне на цикъла. Работейки да отговори на тези предизвикателства и разчитайки на десетилетия опит в разработването на C4I решения, Rafael разработи семейството BNET, подобрено с
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > патентована технология, и Fire Weaver, високо прецизен, триизмерен, независим от GPS обща визуална езикова система. Интеграцията на тези системи в Bundeswehr-а ще доведе до редица значителни промени - ще осигури общ визуален език сред различните видове единици, не само от Bundeswehr-а, но и от съюзнически сили, които споделят едни и същи заплахи и мисии, свързвайки множество сензори и стрелци в една единствена "плоска" мрежа".

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Rafael демонстрира усъвършенстваните възможности на тактическо радио и Sensor-to-Shooter решения пред Bundeswehr-а като край на втори етап от изследването Transparent Battlefield

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка