НВУК „Чаралица” успешно изпълнява мисията си

Pan.bg 22 яну 2021 | 10:03 views (474) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com

В Националния военен учебен комплекс „Чаралица“ вчера се проведе анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината през 2020 година. На събитието присъства заместник-началника на щаба на Съвместното командване на силите полковник Пламен Йорданов. По време на анализа беше разгледана степента на изпълнението на заложените основни мероприятия през изминалата година, съобщават от СКС.

Отчетено бе, че в изпълнение на заповяданата мисия НВУК „Чаралица“ усъвършенства способностите за използване на наличните симулационни системи за адекватно осигуряване на индивидуална, колективна и съвместна подготовки на военнослужещи, военни формирования и щабове от ВС на Р България, както и осигуряване провеждането на международни учения, подготовки и мероприятия, на които Р България е страна домакин.

Отчитайки наложените ограничения в резултат на епидемичната обстановка, през 2020 г. НВУК „Чаралица” взе участие в планирането и осигури провеждането на компютърно подпомагани командно-щабни учения на щабове от различни нива и видовете въоръжени сили, полеви учения и симулационни подготовки на формирования от СВ и контингенти определени за участие в мисии.

В края на мероприятието бяха направени основни изводи от дейността на комплекса и бе подчертано, че НВУК „Чаралица” е в състояние да изпълни заповяданата мисия, функции и задачи, личният състав притежава необходимите знания, умения и навици за изпълнение на задачите и функционалните си задължения за осигуряване провеждането на компютърно подпомагани командно-щабни учения (КПКЩУ), тренировки, сборове и други мероприятия в района на комплекса, както и в пунктовете за постоянна дислокация на формированията от Българската армия. Също така, че е в състояние да участва в международни разпределени учения чрез предоставяне на ресурс под формата на опит, експертиза, комуникационно - информационна техника, системи за моделиране и симулации, софтуер за подпомагане провеждането на КПКЩУ и специалисти от центъра за симулационни системи. Набелязани бяха и основните направления за работа през 2021 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка