ПТУР Rafael SPIKE успешно е интегрирана и изстреляна от RWS на словенските бронемашини Oshkosh JLTV (ЕКСКЛУЗНИВНА ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Pan.bg 25 яну 2021 | 12:29 views (930) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
rafael.comSAF (словенските въоръжени сили) извършиха успешно изстрелване на противотанкови ракетите Rafael SPIKE LR в демонстрация, която се проведе в Словения през декември 2020 г., пред представители на Министерството на отбраната и членове на Словенски въоръжени сили.

Успешният реален пуск включваше стрелба с 12,7-милиметрова картечница и ПТУР SPIKE LR от дистанционната оръжейна станция (RWS) KONGSBERG PROTECTOR, монтирана на платформата JLTV. Демонстрацията показа разширените възможности на ПУ за SPIKE, като мултипликатор на силите за механизирани Сухопътни сили, позволяващ прецизни удари по бронирани цели с подобрена прецизност на големи разстояния и извън зоната на пряка видимост.

По време на демонстрацията словенската армия също изстреля ПТУР SPIKE, използвайки новата преносима цифрова пускова установка SPIKE ICLU, като част от текущия преход във всички държави, ползващи ПТУР SPIKE, към нови цифрови ПУ готови за NCW, и към ПТУР SPIKE LR2 от 5-то поколение.

Подобно на всички другите пускови установки SPIKE, интеграцията на ракетата SPIKE LR към дистанционната оръжейна станция KONGSBERG PROTECTOR включва опция за ПТУР SPIKE LR2, многофункционална ракета от пето поколение, с обсег на действие до 5,5 км, с намалено тегло (13,4 кг), подобрена леталност, усъвършенствано разпознаване и проследяване на целите и ново подобрение за разпределение на целите (в мрежова среда) с вграден инерционен измервателен блок (IMU).

През октомври 2018 г. Министерството на отбраната на Словения подписа междуправителствено Писмо за оферта и приемане (LOA) с правителството на САЩ за закупуване на 38 съвместни леки тактически бронемашини (JLTV), произведени от Oshkosh Defense. Словенските въоръжени сили ще получат JLTV в началото на 2021 г. Поръчките за JLTV подпомагат изпълнението на целите на НАТО за способност за словенските въоръжени сили (SAF) и значително увеличават оперативната съвместимост на SAF със САЩ и регионалните съюзници, които в момента експлоатират JLTV. Всички 38 платформи на JLTV ще бъдат оборудвани с RWS Kongsberg Protector.

Роман Палария, директор "Маркетинг и бизнес развитието" в Дирекция „Прецизни тактически оръжия“ на Rafael заяви: „Искрено благодарим на словенската армия, един от нашите дългогодишни потребители на ПТУР SPIKE, за тяхната всеотдайна помощ при демонстрирането на способностите на SPIKE, особено в тези предизвикателни времена“.

Произвежданата от EuroSpike (европейско съвместно предприятие между Rafael Advanced Defense Systems, Diehl Defence и Rheinmettal Defence) ПТУР SPIKE LR е част от по-широкото, многоплатформено, многофункционално семейство електрооптични ракети SPIKE.

Гледайте
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
видео тук:

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПТУР Rafael SPIKE успешно е интегрирана и изстреляна от RWS на словенските бронемашини Oshkosh JLTV (ЕКСКЛУЗНИВНА ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка