Специализиран екип от 2-ра Тунджанска механизирана бригада на СВ отново унищожи невзривен боеприпас - 152 мм осколъчно-фугасен снаряд

Pan.bg 25 яну 2021 | 17:01 views (646) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информаци яна Пресцентъра на МОСпециализиран екип от Батальона за защита на силите – Стара Загора от състава на 2-ра механизирана бригада разузна и унищожи невзривен боеприпас с дължина около 400 мм и диаметър около 120 мм, открит на 24 януари в коритото на река Бедечка западно от кв. „Самара” в Стара Загора.

След извършения оглед е установено, че невзривеният боеприпас е силно корозирал 152 мм осколъчно-фугасен артилерийски снаряд с взривател, без видима маркировка по него.

Днес, 25 януари, с помощта на водолазите от специализирания екип боеприпасът беше изваден от 1,2 м дълбочина и транспортиран до учебен полигон „Люляк” – Стара Загора, където по-късно беше унищожен.

Специализираният екип в състав от 6 военнослужещи и 2 броя техника действа под ръководството на старши капитан Йордан Йорданов.

Формированието бе активирано на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Специализиран екип от 2-ра Тунджанска механизирана бригада на СВ отново унищожи невзривен боеприпас - 152 мм осколъчно-фугасен снаряд

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка