Германският Bundeswehr ще оборудва ОБТ Leopard 2 със САЗ TROPHY™ от Rafael

Pan.bg 23 фев 2021 | 16:10 views (489) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rafaeldefencesystem.com

На 23 февруари 2021 г. израелската компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. съобщи, че германското федерално Министерство на отбраната е решило да оборудва ОБТ Leopard 2 на Bundeswehr-а със системи за активна защита (САЗ) Rafael Trophy™.

След решението, което е взето от BAAINBw и одобрено от Бундестага, на Rafael бе възложен договор за първоначална партида системи Trophy, който включва договор с Krauss-Maffei Wegmann (KMW), оригиналния производител на ОБТ Leopard, включващ осигуряване на системи за една рота танкове, "прехващачи" на влитащи заплахи и резервни части, както и оперативно и техническо обучение. Системите ще бъдат доставени през следващите няколко години. Очаква се в бъдеще Германия да закупи и допълнителни системи Trophy, за да оборудва по-голямата част от модерния си флот от ОБТ Leopard 2 с възможности за САЗ.

Разработена от Рафаел в отговор на успешни противотанкови атаки, САЗ Trophy осигурява утвръдена, доказана в битки защита срещу ракетни заплахи и РПГ и едновременно локализираща местонахождението на вражеския огън за незабавна реакция. Trophy е единствената напълно интегрирана, доказана в битка САЗ в света и е инсталирана на ОБТ Merkava на израелските отбранителни сили от 2010 г., както и на БМП Namer. Trophy има реализирани многобройни бойни прехвати, без да има ранени танкови екипажи, пехотен десант в БМП или повреда на защитаваните платформи от първото оперативно прехващане през 2011 г.

САЗ Trophy е натрупала над 1 000 000 експлоатационни часа, включително 5400 успешни полеви теста, и сега се произвежда серийно по договори за 1800 системи.

През януари Рафаел и партньорът й DRS обявиха, че са завършили доставката на Trophy Active Protection Systems (APS), поръчана от СВ на САЩ за инсталиране на ОБТ Abrams по договори, възложени в спешен порядък от Изпълнителния офис на армейската програма за наземни бойни системи.

Д-р Ран Гозали, изпълнителн вицепрезидент и ръководител на сухопътното и морското подразделения в Rafael, заяви: "Германия се присъедини към ексклузивна група от държави от първи ред, които избраха САЗ Trophy, за да защитят своите войски и активи от непрекъснато нарастващата заплаха от противотанкови средства. Благодарим на германското правителство за присъединяването към другите нации наши потребители и за тяхното доверие в нашата система и нашия опит и очакваме с нетърпение да работим заедно с KMW за
интеграцията и инсталирането на САЗ Trophy на ОБТ Leopard 2 и на бъдещи платформи".

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка