В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ СЕ ПРОВЕДОХА ОПЕРАТИВЕН СБОР И АНАЛИЗ НА ПОДГОТОВКАТА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

Pan.bg 23 фев 2021 | 18:33 views (2117) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СВНа 23 февруари 2021 г. се проведе оперативният сбор на командира на Сухопътните войски на тема „Концепция на НАТО за възпиране и отбрана на Евроатлантическата зона и влиянието й върху развитието на Сухопътните войски”. По време на сбора, в присъствието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, ръководството на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования бе проведен и анализът на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от Сухопътните войски през учебната 2020 г.

„В състояние сме да изпълним поставените ни задачи с определени ограничения в обем или удължен лимит от време, произтичащи от комплексни причини. Проведените мероприятия и постигнатите резултати допринесоха за поддържането и надграждането на съществуващите отбранителни способности. Въпреки всички предизвикателства и трудности, основните планирани мероприятия по подготовката в Сухопътните войски през годината бяха изпълнени” – каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов в обръщението си към участниците във форума.

Макар и в условията на висок некомплект и сложна епидемиологична обстановка, подготовката беше насочена към поддържане и развитие на съществуващите отбранителни способности и изпълнение на задачите по трите мисии на въоръжените сили, като основните усилия бяха с акцент върху мисия „Отбрана”. Командирът подчерта и основния приоритет в подготовката на формированията през годината - провеждането на съвместни учения, подготовки и тренировки с участието на бойни и осигуряващи формирования, както от Сухопътните войски, така и от останалите видове въоръжени сили. Като пример за изпълнението на този приоритет той посочи организирането и успешното провеждане на тактическото учение с 61-ва механизирана бригада „Балканска стена 20“, в което взеха участие бойни и осигуряващи формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Служба „Военна полиция“, Военномедицинска академия и други структури. Независимо от всички неблагоприятни фактори през годината са проведени 120 учения от планираните 150, което е около 80% от всички учения за периода.

Подготовката на декларираните формирования през изминалата година се извърши в съответствие с поетите ангажименти.

В изпълнение на задачите по мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност”, Сухопътните войски са основният вид въоръжена сила, която допринася за формирането, подготовката и окомплектоването на контингентите за участие в мисии извън страната. В допълнение към
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
тази мисия е и задачата по носенето на дежурства от отделни формирования на територията на страната с готовност за участие в многонационални операции на НАТО и ЕС.

Генерал-майор Попов припомни и участието на Сухопътните войски в изпълнение на задачите по третата мисия „Принос към националната сигурност в мирно време” - своевременното оказване на помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи, действията на военнослужещите при тежки климатични условия и в трудно достъпни терени на територията на цялата страна. През годината ФОППБ от Сухопътните войски са участвали в близо 90 мероприятия.

Участниците в анализа бяха запознати и със състоянието на войсковия ред и дисциплината във формированията за 2020 г. Предприетите конкретни мерки от Командването на Сухопътните войски ограничиха предпоставките за недопускане на инциденти и нещастни случаи.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ СЕ ПРОВЕДОХА ОПЕРАТИВЕН СБОР И АНАЛИЗ НА ПОДГОТОВКАТА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка