Националната военна спортна федерация прие три нови спортни дисциплини в календара си

Pan.bg 05 мар 2021 | 08:37 views (388) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

„Общо е задоволството за успешното провеждане на календара на Националната военна спортна федерация в условията на пандемия, за което благодаря на ръководителите на клубове, членовете на Управителния съвет и на състезателите за проявената отговорност, дисциплина и съобразяване с мерките за безопасност“. Това заяви на 4 март, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в Централния военен клуб - гр. София, където с кворум от 26 военни спортни клуба от възможни 28 се проведе годишното редовно отчетно събрание на Националната военна спортна федерация. Като неин председател адмирал Ефтимов представи доклада за дейността й през изминалата 2020 г.

Делегатите приеха още три нови спортни дисциплини, така от тази година ще има 10 държавни военни първенства. „Целим да разнообразим календара, да го направим по-привлекателен и да разширим неговия обхват. През годините обсъдихме няколко идеи и това беше крайният резултат с новите предложения – баскетбол 3x3, маратон 10 км и щафетен маратон. Имаме добра комбинация между военно-приложни и масови спортове, което дава възможност на по-широк кръг желаещи да се включат в календара на военната ни федерация“, категоричен бе адмирал Ефтимов.

В рамките на церемонията бяха наградени трите отбора комплексни шампиона в държавните първенства под егидата на федерацията. На първо място за 2020 г. се класира Военен университетски спортен клуб „Васил Левски“ Велико Търново, който и получи преходната купа на председателя на федерацията. На второ място е ВСК Транс-логистик - Бургас, а трети е ВСК Военна полиция.

Календарът на НВСФ стартира с първенството по плуване, което ще се проведе в Спортпалас във Варна от 13 до 15 април. Последните шампиони за годината ще станат ясни на 21 октомври, когато ще се изиграят финалите на държавните военни първенства по футбол за мъже и футбол за жени на малки врати.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка