Jane's: Системи "Искандер" от 119-а ракетна бригада на Русия до украинската граница

Pan.bg 11 апр 2021 | 09:53 views (808) commentaries(0)
img
ПАН.БГМедиите съобщиха за прехвърлянето на руския Искандер до границата с Украйна

Русия изтегля най-малко 14 подразделения и няколко тактически ракетни системи "Искандер" до украинската граница. Преди два дена, на 9 април, RBC съобщава това с позоваване на данните от доклада на агенцията Jane's.

Според журналисти войските на Централния военен окръг участват в преразпределението. Към границата се движат танкове, бойни машини на пехотата, както и ракетни системи за многократно изстрелване „Ураган“. Твърденията на Джейнс са , че няколко Искандери са пристигнали в областта Воронеж, която граничи с Украйна. Според анализатори на агенцията те най-вероятно принадлежат към 119-а ракетна бригада, дислоцирана в района на Свердловск.


В допълнение, Джейнс съобщава, че на юг от Воронеж е създаден полигон, оборудван с комплекси за комуникация на дълги разстояния и полева болница. В Крим и съседния Краснодарски край има подобно натрупване на войски и техника, включително бойни машини на пехотата и самоходни минохвъргачки „Лале“. В прехвърлянето участват подразделения на Южния военен окръг.

В същото време анализаторите отбелязват, че няма признаци за нападателен характер на разполагането на войските. "Това обаче може да се промени, ако Русия продължи да прехвърля войски на украинската граница. Джейнс откри движението на армейските системи за противовъздушна отбрана в района на Воронеж, което преди това не е било наблюдавано", каза агенцията.

Изтеглянето на руските войски към югозападните граници с Украйна беше съобщено още през март, по-специално, за това пише The New York Times.

Министерството на отбраната обясни пренасочването на военна техника с планираните учебни дейности на Южния военен окръг. „Събитията се провеждат на 30 полигона за комбинирани оръжия, включително във Волгоградска и Ростовска област, както и в Крим“, каза Вадим Астафиев, ръководител на пресслужбата на областта.

На свой ред прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в официални речи подчерта, че движението на руските войски през територията на страната не застрашава други държави и не трябва да ги безпокои.


източник
военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0