В района на УП „Ново село“ работят структури в интерес на многонационалните свързани учения

Pan.bg 10 май 2021 | 12:41 views (432) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: Otbrana.com

В основата им е Съвместното командване на силите (СКС). Участват и военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, Военна полиция и представител на Военномедицинска академия – София.


За общото ръководство на многонационалните учения на територията на нашата страна, в района на УП „Ново село“ е сформирана Национална структура за ръководство и контрол на ученията (EXCON Forward BGR), Група за осигуряване на приемането, разполагането и придвижване (RSOM) на чуждестранните формирования на територията на страната и Съвместен медиен център, съобщават от СКС.

Национална структура за ръководство и контрол на учението координира и контролира българското участие в многонационалните свързани учения „Steadfast Defender 21”, “Defender Europe 21” и „Noble Jump 21“. В работата на тази структурата участват военнослужещи от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, Военна полиция и представител на Военномедицинска академия – София.

Директори на Национална структура за ръководство и контрол на ученията в различните периоди са генерал-майор Иван Лалов – заместник-командващ на СКС и полковник Христо Христов-заместник-началник на щаба на СКС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка