СКС е в основата на структурите за ръководство и контрол на многонационалните учения провеждани на територията на Република България

Pan.bg 10 май 2021 | 13:31 views (623) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Праесцентъра на МО

За общото ръководство на многонационалните учения на територията на нашата страна в района на УП „Ново село“ е сформирана Национална структура за ръководство и контрол на ученията (EXCON Forward BGR), Група за осигуряване на приемането, разполагането и придвижване (RSOM) на чуждестранните формирования на територията на страната и Съвместен медиен център.

Националната структура за ръководство и контрол на учението осъществява координацията и контрола на българското участие в многонационалните свързани учения Steadfast Defender-21, Defender Europe-21 и Noble Jump-21. В работата на тази структура участват военнослужещи от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, служба „Военна полиция“ и представител на Военномедицинска академия – София.

Директори на Национална структура за ръководство и контрол на ученията в различните периоди са генерал-майор Иван Лалов – заместник-командващ на СКС и полковник Христо Христов-заместник-началник на щаба на СКС.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка