СУХОПЪТНИТЕ СИЛИ НА САЩ ПОДНОВЯВАТ ДОГОВОРА С KONGSBERG ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЯЕМИ БОЙНИ МОДУЛИ (CROWS)

Pan.bg 11 май 2021 | 13:22 views (547) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на kongsberg.com

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) получи продължаване на рамков договор от Сухопътните сили на САЩ с неопределен срок за доставка / неопределено количество, който първоначално бе сключен на 14 септември 2018 г.

Сухопътните сили на САЩ ще продължат рамковия договор с Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) за разработването на нови подобрени версии на дистанционно управляеми бойни модули (CROWS) за серийни доставки на пехотата на САЩ, американските ВМС, морската пехота и ВВС. Новият договор е за 500 млн. долара и е обвързан с предстоящото търсене и годишно бюджетно разпределение.

„Дистанционно управляемите бойни модули - CROWS са значима боеспособност, като гарантират и сигурността на американските въоръжени сили. Подновяването на договора означава, че ще продължим да доставяме високоефективни оръжейни системи с отлични оперативни възможности, заедно с екипа на оръжейното звено на САЩ Picatinny Arsenal“, каза Пол Братли, изпълнителен вицепрезидент на Kongsberg Defence & Aerospace.

С над 20 000 доставки на оръжейни системи и 14-годишен опит в разработката на дистанционно управляеми бойни модули (CROWS), KONGSBERG продължава да осигурява съвременни оръжейни системи и бойни способности, като поддържа и усъвършенства широк спектър на CROWS вариации и оборудване.

Всички видове дистанционно управляеми бойни модули, включително CROWS, се произвеждат в завода в Джонстаун (Пенсилвания, САЩ). Подновеният договор гарантира работата на 3000 души в съвместното производство на KONGSBERG и САЩ.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка