Новият министър на отбраната: Чака ни много работа, макар и за кратко време

Pan.bg 12 май 2021 | 16:13 views (768) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com

Българската армия трябва да е силна, защото силна държава има със силна армия, е посочил новият министър на отбраната Георги Панайотов при встъпването си в длъжност, става ясно от репортажа на ВТК. Той е подчертал, че приема поста в тектонични времена с много размествания в геополитически план. И още от думите на министъра пред генералите, адмиралите, офицерите и другите присъстващи в Тържествената зала на МО: „Искам да подчертая, че способностите на Българските въоръжени сили трябва да бъдат развивани, армията трябва да бъде модернизирана. Но най-голямата способност на Българската армия са нейните кадри, нейните генерали, адмирали, офицери, сержанти, войници и цивилни. За това искам да заявя, че съм тук, за да работа с вас за подготовката на войските и нормалното функциониране на Министерството на отбраната. В момента се провеждат учения, предстоят нови, както национални, така и по линия на НАТО. Предстои среща на върха на Северноатлантическия пакт, трябва да бъдем подготвени за това. Трябва да подготвяме също така изтеглянето на българския контингент от Афганистан. Чака ни много работа, макар и за кратко време.“

Досегашният министър Красимир Каракачанов е пожелал успех на г-н Панайотов, благодарил на генералите и адмиралите, с които работи през последните четири години. Той получил от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов реплика на пистолет от началото на 19 век за спомен и благодарност за съвместната работа през годините.

По традиция новият министър на отбраната Георги Панайотов получил от досегашния Красимир Каракачанов икона на Свети Георги, покровител на българското войнство. Той е бил запознат с ръководния състав на Министерството на отбраната и Българската армия и представил част от екипа си, който ще се допълва в следващите дни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка