Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MOD.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 193

Министерството на отбраната поддържа конструктивен социален диалог

Pan.bg 26 ное 2011 | 10:18 views (1490) commentaries(0)
image" alt="img" /> Министерството на отбраната поддържа конструктивен социален диалог

Министерството на отбраната поддържа конструктивен социален диалог – с тази констатация започна вчера, 25 ноември, срещата на министъра на отбраната Аню Ангелов с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. В разговорите, които се проведоха в Министерството на отбраната, участваха още заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, председателите на ФНСО „Българска армия” и на НС „Отбрана” Георги Братованов и Тодор Воденов, постоянният секретар на отбраната д-р Николай Милков, заместник-председателите на двата синдиката, експерти от дирекции на военното ведомство.

Беше обсъден процесът на подготовка на Колективния трудов договор в Министерството на отбраната за периода 2012 – 2013 г. Страните изразиха увереност, че всички спорни въпроси ще бъдат решени в Отрасловия съвет за социално сътрудничество в Министерството на отбраната и в началото на декември процесът ще бъде финализиран.

Представителите на синдикатите поставиха въпроси, свързани с разширяването на социалния диалог в процеса на подготовка на конкретни нормативни документи, със състоянието на търговските дружества към Министерството на отбраната и с осигуряването на здравословни условия на труд.

Министър Ангелов увери синдикалните лидери, че ръководството на Министерството на отбраната ще продължава да обсъжда промените в нормативните документи в хода на тяхната подготовка. Той припомни, че след обсъждане в Отрасловия съвет и на базата на икономии през тази година са възстановени допълнителните възнаграждения за работа в отдалечени гарнизони, намален е таванът на височинните и от 1 октомври е въведено възнаграждение за владеене на чужд език.

По отношение на търговските дружества министър Ангелов заяви, че всички задължения на Министерството на отбраната към дружествата от холдинга ТЕРЕМ ЕАД, както и към „Интендантско обслужване” ще бъдат изплатени до края на годината. Вече има разработени бизнес програми за тяхното стабилизиране и развитие. Проблемни остават два диагностични консултативни центъра в Стара Загора и в Хасково, както и „Военно издателство” ЕООД. Предстои да бъде взето решение и за тяхното бъдеще.

Синдикатите изразиха своята подкрепа за мерките на ръководството на Министерството на отбраната за стабилизиране на предприятията.

По време на срещата бяха обсъдени и други актуални теми, сред които бъдещето на пенсионната система. Министърът на отбраната Аню Ангелов и ръководството на двата синдиката се договориха в рамките на социалния диалог да обменят мнения в тази връзка.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker