Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/GRAN.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Поклониха се пред героизма на граничарите Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов

Pan.bg 01 апр 2012 | 07:50 views (2686) commentaries(0)
image" alt="img" /> Поклониха се пред героизма на граничарите Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов

Спирдон Спирдонов
otbrana.com

Преди 60 години на днешния ден на връх Сарабунар до с. Вълче поле, Община Любимец загиват в бой с нарушители на държавната граница Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов. По този повод в центъра на селото пред паметника на тримата герои се проведе възпоменателно тържество, което бе организирано от Община Любимец и СОСЗР.

Събраха се граничари от цялата страна, организирани от интернет-форум „Граничарите на България”. Участваха кметът на Любимец подполковник от резерва Анастас Анастасов, кметът на Свиленград старши лейтенант от резерва Георги Манолев, кметицата на Ивайловград Диана Овчарова, кметският наместник на с. Вълче поле ефрейтор от резерва Георги Янакиев, началници на гранични и полицейски управления, бивши командири на гранични отряди. На тържеството, което е традиционно, за пърти път бе дошла и внучката на Георги Стоименов Полина Атанасова. Нейният баща е бил само на три месеца, когато дядо й загива без да види сина си. Тук бе и племенницата на героя Антоанета Карадачка.

Книгата „Охраната на българските държавни граници”, грамоти и календари, посветени на 100-годишнината от Балканската война бяха връчени от генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов – председател на ЦС на СОСЗР и от генерал-майор от резерва Стефан Ангелов – бивш командващ на Граничните войски на кметове, граничари, гранични полицаи, родствениците на Георги Стоименов и участници във интернет-форума.

На снимката: Възпоменателното тържество се проведе в центъра на с. Вълче поле.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка